VIDEO: Domača pirina pica

Oceni objavo z 1 do 5:
(3)
Št. ocen: 2

SESTAVINE: 
Za testo:
*1 žlička olivnega olja
*150g pirine polnozrnate moke
*ščepec himalajske soli
*1 žlička suhega kvasa
*75 ml tople vode
*1/2 žličke rjavega sladkorja
*bazilika

Za nadev:
*2 žlici paradižnikove omake
*češnjev paradižnik
*ščepec bazilike
*ščepec himalajske soli
*mocarela

PRIPRAVA: V manjši skodelici zmešamo vodo, sladkor ter suhi kvas. Pustimo stati 5 minut. V drugi posodi zmešamo pirino polnozrnato moko, sol, baziliko in olivno olje. Presujemo v večjo posodo in dodamo prej pripravljeno mešanico vode, sladkorja in kvasa. Dobro pregnetemo ter testo oblikujemo v kroglo. Pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem 30 minut.

                                                                                          

Pladenj obložimo s peki papirjem, nanj postavimo testo, ga rahlo razvaljamo in nato s prsti oblikujemo v okroglo obliko. Oblikujemo tudi rahlo dvignjen rob. Dodamo paradižnikovo omako, sol, baziliko in premažemo po testu. Obložimo z mocarelo, češnjevcem ter posipamo še s ščepcem bazilike. Pečemo 13 minut na 240 stopinj.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca

 

SESTAVINE: Za testo:*1 žlička olivnega olja*150g pirine polnozrnate moke*ščepec himalajske soli*1 žlička suhega kvasa*75 ml tople vode*1/2 žličke rjavega sladkorja*bazilika Za nadev:*2 žlici paradižnikove omake*češnjev paradižnik*ščepec bazilike*ščepec himalajske soli*mocarela PRIPRAVA: V manjši skodelici zmešamo vodo, sladkor ter suhi kvas. Pustimo stati 5 minut. V drugi posodi zmešamo pirino polnozrnato moko, sol, baziliko in olivno olje. Presujemo v večjo posodo in dodamo prej pripravljeno mešanico vode, sladkorja in kvasa. Dobro pregnetemo ter testo oblikujemo v kroglo. Pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem 30 minut.                                                                                            Pladenj obložimo s peki papirjem, nanj postavimo testo, ga rahlo razvaljamo in nato s prsti oblikujemo v okroglo obliko. Oblikujemo tudi rahlo dvignjen rob. Dodamo paradižnikovo omako, sol, baziliko in premažemo po testu. Obložimo z mocarelo, češnjevcem ter posipamo še s ščepcem bazilike. Pečemo 13 minut na 240 stopinj. RECEPT PRIPRAVILA: Malinca
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek