Domača pepperoni pizza
SESTAVINE (za testo):
* 250 g pirine moke
* 1,5 dcl vode
* pol kocke kvasa
* ščep soli
* pol žličke sladkorja
* 1 dcl olivnega olja
Za nadev:
* 100 g mozzarele
* 50 g salame (Kulem)
* paradižnikova mezga
* začimbe – sol, poper, origano
OPIS POSTOPKA: Moko stresemo v večjo posodo, na sredi izdolbemo luknjo in naredimo kvasec (pol kocke kvasa, sladkor, voda, žlica moke). Pustimo stati cca 10 minut, da kvasec malo vzhaja. Nato dodamo olje, malo soli na rob ter mlačno vodo. Vse skupaj dobro zgnetemo in testo pustimo počivati približno 1 uro. Po tem ko testo vzhaja ga razvaljamo in najprej namažemo s paradižnikovo mezgo. Po želji dodamo sol in ostale začimbe. Nato čez posujemo mozzarelo in salamo. Ko pizzo obložimo jo postavimo v že naprej segreto pečico na 200 stopinj Celzija. Pečemo približno 15 minut.
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič
Komentarji (0)