Domača pepperoni pizza
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Domača pepperoni pizza

SESTAVINE (za testo):
* 250 g pirine moke
* 1,5 dcl vode
* pol kocke kvasa
* ščep soli
* pol žličke sladkorja
* 1 dcl olivnega olja

Za nadev:
* 100 g mozzarele
* 50 g salame (Kulem)
* paradižnikova mezga
* začimbe – sol, poper, origano

OPIS POSTOPKA: Moko stresemo v večjo posodo, na sredi izdolbemo luknjo in naredimo kvasec (pol kocke kvasa, sladkor, voda, žlica moke). Pustimo stati cca 10 minut, da kvasec malo vzhaja. Nato dodamo olje, malo soli na rob ter mlačno vodo. Vse skupaj dobro zgnetemo in testo pustimo počivati približno 1 uro. Po tem ko testo vzhaja ga razvaljamo in najprej namažemo s paradižnikovo mezgo. Po želji dodamo sol in ostale začimbe. Nato čez posujemo mozzarelo in salamo. Ko pizzo obložimo jo postavimo v že naprej segreto pečico na 200 stopinj Celzija. Pečemo približno 15 minut.

ČAS PRIPRAVE: 25 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.