Domača francoska solata z grškim jogurtom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Domača francoska solata z grškim jogurtom

Okusna in osvežilna francoska solata, pripravljena na malo drugačen način. Odlično se poda kot priloga k različnim glavnim jedem.

SESTAVINE:
*1 konzerva koruze
*1 konzerva graha
*3 veliki korenčki
*2 večja krompirja
*nekaj večjih kislih kumaric
*pol cvetače (narezane na manjše delce)
*2 kuhani jajci
*1 grški jogurt
*2 žlici kisle smetane
*1 žlica mletih rumenih gorčičnih semen
*himalajska sol po okusu


OPIS POSTOPKA: V ločenih posodah zavremo vodo in damo kuhat skupaj korenček in cvetačo v eno, krompir, ki smo ga pred tem olupili in narezali v drugo ter jajci v tretjo. Ko so sestavine kuhane, jih stresemo v večjo posodo (jajca še pred tem narežemo na majhne koščke). Dodamo na majhne koščke narezane kumarice, koruzo in grah ter premešamo in počakamo, da se kuhana zelenjava malce ohladi. Vmes v manjši posodi zmešamo grški jogurt, kislo smetano in gorčična semena ter tako pripravimo preliv za zelenjavo. Ko se ta malce ohladi, prelijemo s pripravljenim prelivom in dobro premešamo, da so z njim lepo obdane vse sestavine. Celotno solato še po okusu posolimo s himalajsko soljo in dobro premešamo. Postavimo v hladilnik za nekaj ur, da se francoska solata dobro ohladi. Postrežemo jo lahko kot prilogo h glavni jedi, sama sem jo pripravila k lososovim zavitkom.

ČAS PRIPRAVE: 45 min (skupaj z vsem kuhanjem)
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija
*1 konzerva koruze *1 konzerva graha *3 veliki korenčki *2 večja krompirja *nekaj večjih kislih kumaric *pol cvetače (narezane na manjše delce) *2 kuhani jajci *1 grški jogurt *2 žlici kisle smetane *1 žlica mletih rumenih gorčičnih semen *himalajska sol po okusu
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.