Domač polnozrnat kruh brez kvasa
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Domač polnozrnat kruh brez kvasa

Kruh je pogosto problematičen pri ljudeh, ki imajo želodčne težave. Spodaj si poglej recept za kruh, ki ne vsebuje kvasa in ga lahko jedo tudi tisti, ki imajo pogosto želodčne težave.

SESTAVINE: 
* 250 g polnozrnate ajdove moke - kruh je posebej dober če je moka sveže zmleta
* 200 g polnozrnate pirine moke
* 50 g kamutove moke
* 500 ml mineralne vode
* 1 čajno žličko soli
* 2 žlici olja, jaz ponavadi vmešam domače oljčno olje - odda posebno aromo
* 2 čajni žlički vinskega kamna
* 1 veliko pest različnih semen - jaz zelo rada uporabljam sončnična, lanena, chia,.. 


OPIS POSTOPKA: Vedno začnemo z suhimi sestavinami. Te najprej skupaj premešamo, da bo vinski kamen učinkoval enakomerno po celotni zmesi. Potem dodamo mineralno vodo in olje. Brez skrbi, če se vam zdi zmes preveč tekoča, ta kruh ni namenjen gnetenju, pravzaprav je že pripravljen na peko. Tako enostavno je. Pečico segrejemo na 200 °C, pekač pa namastimo z oljem. Kruh postavimo v pečico in na 200 °C pustimo 20 minut, potem znižamo temperaturo na 180 °C še naslednjih 25 min.

ČAS PRIPRAVE: 5 minut + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Nika Janša

  * 250 g polnozrnate ajdove moke - kruh je posebej dober če je moka sveže zmleta * 200 g polnozrnate pirine moke * 50 g kamutove moke * 500 ml mineralne vode * 1 čajno žličko soli * 2 žlici olja, jaz ponavadi vmešam domače oljčno olje - odda posebno aromo * 2 čajni žlički vinskega kamna * 1 veliko pest različnih semen - jaz zelo rada uporabljam sončnična, lanena, chia,..   Vedno začnemo z suhimi sestavinami. Te najprej skupaj premešamo, da bo vinski kamen učinkoval enakomerno po celotni zmesi. Potem dodamo mineralno vodo in olje. Brez skrbi, če se vam zdi zmes preveč tekoča, ta kruh ni namenjen gnetenju, pravzaprav je že pripravljen na peko. Tako enostavno je. Pečico segrejemo na 200 °C, pekač pa namastimo z oljem. Kruh postavimo v pečico in na 200 °C pustimo 20 minut, potem znižamo temperaturo na 180 °C še naslednjih 25 min.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.