Datljev kolač
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Datljev kolač

SESTAVINE:
* 200 g razkoščičenih datljev
* 180 g vode
* 1 žlička sode bikarbone
* 70 g masla indijskih oreščkov
* 2 žlici kokosovega olja
* 1 žlička vaniljevega ekstrakta
* 1 žlica limoninega soka
* 30 g tapiokine moke
* 30 g kokosove moke (ali čičerikine)
* 1/4 žličke soli
* 1 žlička cimeta
* nastrgana lupinica 1 bio pomaranče
* 25 g naribanega korenčka

Preliv:
* 3 žliče tahinija (ali tvoje najljubše maslo iz oreščkov)
* 1 žlica javorjevega sirupa (lahko tudi medu ali agavinega sirupa)
* voda po potrebi
* pest sesekljanih pekanov ali orehov

OPIS POSTOPKA: Pečico segrej na 180°C in pekač velikosti 20 x 20 cm obloži s peki papirjem.
Razkoščičene datlje in vodo segrej do vretja, dodaj sodo bikarbono in premešaj. V posodi zmešaj tapiokino moko, kokosovo moko, cimet in sol. Datlje zblendaj skupaj z maslom indijskih oreščkov, kokosovim oljem, limoninim sokom in vanilijo tako, da ostanejo še majhni koščki datljev. Dodaj nariban korenček, mešanico mok in nastrgano lupinico pomaranče, premešaj. Peci v pečici okoli 20-25 minut. Medtem pripravi preliv tako, da zmešaš tahini in javorjev sirup, po potrebi dodaš še kakšno žlico ali dve vode do želene tekoče konsistence. V pečen in ohlajen kolač naredi luknje s kuhalnico in nato čez prelij preliv. Čez potresi pekane in razreži na 9 kosov.

ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic

* 200 g razkoščičenih datljev * 180 g vode * 1 žlička sode bikarbone * 70 g masla indijskih oreščkov * 2 žlici kokosovega olja * 1 žlička vaniljevega ekstrakta * 1 žlica limoninega soka * 30 g tapiokine moke * 30 g kokosove moke (ali čičerikine) * 1/4 žličke soli * 1 žlička cimeta * nastrgana lupinica 1 bio pomaranče * 25 g naribanega korenčka Preliv: * 3 žliče tahinija (ali tvoje najljubše maslo iz oreščkov) * 1 žlica javorjevega sirupa (lahko tudi medu ali agavinega sirupa) * voda po potrebi * pest sesekljanih pekanov ali orehov Pečico segrej na 180°C in pekač velikosti 20 x 20 cm obloži s peki papirjem. Razkoščičene datlje in vodo segrej do vretja, dodaj sodo bikarbono in premešaj. V posodi zmešaj tapiokino moko, kokosovo moko, cimet in sol. Datlje zblendaj skupaj z maslom indijskih oreščkov, kokosovim oljem, limoninim sokom in vanilijo tako, da ostanejo še majhni koščki datljev. Dodaj nariban korenček, mešanico mok in nastrgano lupinico pomaranče, premešaj. Peci v pečici okoli 20-25 minut. Medtem pripravi preliv tako, da zmešaš tahini in javorjev sirup, po potrebi dodaš še kakšno žlico ali dve vode do želene tekoče konsistence. V pečen in ohlajen kolač naredi luknje s kuhalnico in nato čez prelij preliv. Čez potresi pekane in razreži na 9 kosov.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.