Dalmatinska rižota z lignji
SESTAVINE (za 3 - 4 osebe):
* 500 g očiščenih in narezanih lignjev
* 180 g riža za rižoto
* olivno olje
* 1 večja čebula
* strok česna
* 3 žlice paradižnikove mezge
* 1 čž himalajske soli
* 1 dl belega vina
* 4 dl jušne osnove
* drobnjak in peteršilj
OPIS POSTOPKA:
1. Najprej dobro očistimo in operemo lignje ter jih narežemo na kolobarje.
2. Na olivnem olju na hitro prepražimo sesekljano in posoljeno čebulo. Dodamo še sesekljan česen in paradižnikovo mezgo. Premežamo in pustimo, da se praži kakšno minuto.
3. Dodamo dobro odcejene lignje in kuhamo 10 minut.
4. Zalijemo z vinom in pustimo, da se kuha še nekje 5 - 10 minut.
5. Lignji že fino dišijo in sedaj je na vrsti riž, katerega vsujemo v ponev, na hitro popražimo in dodamo jušno osnovo.
6. Kuhamo tako dolgo, da riž ni več trd in če je potrebno, vmes še zalijemo z vodo.
7. Na koncu dodamo sesekljan peteršilj in drobnjak, premešamo ter postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja
Komentarji (0)