Cvetačni polpeti z guakamole solato

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 3

SESTAVINE:
Cvetačni polpeti:
* 300 g cvetače
* 3 žlice indijskega trpotca
* 2 žlici lanenega semena
* 1 jajce
* 50 g ribanega sira
* 1 žlička soli
* ščepec popra
* ščepec rožmarina
* olivno olje za pečenje
Guakamole solata:
* 2 avokada
* 2 paradižnika
* ena manjša rdeča čebula
* sol
* poper
* limonin sok

OPIS POSTOPKA: Za cvetačne polpete najprej zmeljemo cvetačo v multipraktiku in ji dodamo indijski trpotec. Medtem naredimo guakamole, in sicer olupljena in razkoščičena avokada spasiramo z vilicami, dodamo na koščke narezanemu paradižniku in dobro premešamo. Na drobno sesekljamo tudi rdečo čebulo in jo vmešamo v solato, ki jo začinimo s soljo in poprom. Lahko ji dodamo tudi malo limoninega soka za malce kiselkast okus. V cvetačno maso dodamo mleto laneno seme, jajce, ribani sir in začimbe. Vse skupaj zmešamo in spečemo na olivnem olju kar na ponvi. Iz te mase pride 8 polpetov.

Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Majer 

 

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek