Curry iz rdeče leče
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Curry iz rdeče leče

SESTAVINE:
* 1 rdeča čebula
* 2 stroka česna
* 1 žlica olivnega olja
* 1 skodelica rdeče leče
* 1 sladki krompir
* 1 rdeča paprika
* 1 žlica kurkume Malinca
* 250 ml paradižnikove mezge
* 1 jušna kocka
* 500 g mlade sveže špinače
* polnozrnat zdrob Malinca

OPIS POSTOPKA:
1. Nasekljaš čebulo in česenj, na centimeterske kocke narežeš sladki krompir in papriko.
2. Na olju prepražiš čebulo, dodaš česen in kurkumo da zadiši, nato pa še papriko, sladki krompir in rdečo lečo. Vse posoliš ter vse na hitro popražiš.
3. Zaliješ z vodo, tako da so vse sestavine pokrite in dodaš jušno kocko. Vse skupaj kuhaš cca 20 minut in vmes po potrebi dodajaš še malo vode.
4. Ko so vse sestavine kuhane dodaš še paradižnikovo mezgo in špinačo ter za 1 minuto še vse skupaj pokuhaš in po potrebi dosoliš.
5. Za prilogo se zraven odlično poda Malincin polnozrnat zdrob, ki ga skuhaš po navodilih na embalaži

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Zrimšek (Prehranazadva)

* 1 rdeča čebula * 2 stroka česna * 1 žlica olivnega olja * 1 skodelica rdeče leče * 1 sladki krompir * 1 rdeča paprika * 1 žlica kurkume Malinca * 250 ml paradižnikove mezge * 1 jušna kocka * 500 g mlade sveže špinače * polnozrnat zdrob Malinca 1. Nasekljaš čebulo in česenj, na centimeterske kocke narežeš sladki krompir in papriko. 2. Na olju prepražiš čebulo, dodaš česen in kurkumo da zadiši, nato pa še papriko, sladki krompir in rdečo lečo. Vse posoliš ter vse na hitro popražiš. 3. Zaliješ z vodo, tako da so vse sestavine pokrite in dodaš jušno kocko. Vse skupaj kuhaš cca 20 minut in vmes po potrebi dodajaš še malo vode. 4. Ko so vse sestavine kuhane dodaš še paradižnikovo mezgo in špinačo ter za 1 minuto še vse skupaj pokuhaš in po potrebi dosoliš. 5. Za prilogo se zraven odlično poda Malincin polnozrnat zdrob, ki ga skuhaš po navodilih na embalaži
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.