"Cookie dough" sladoled (Proteinski sladoled brez proteinskih praškov)
SESTAVINE: 
* 130 g odcejene čičerike 
* 175 ml (rastlinskega) mleka 
* 60 g datljev 
* 60 g arašidovega masla (ali drugega poljubnega masla oreščkov) 
* pest koščkov temne čokolade 
 
OPIS POSTOPKA: 
1. Čičeriko dobro splahnemo in odcedimo.
2.Če nimamo zmogljivega blenderja datlje za 10 minut namočimo v vrelo vodo.
3. Vse sestavine razen čokoladnih koščkov zblendamo do gladkega.
4. Primešamo še čokoladne koščke in postavimo v skrinjo za nekaj ur (ali kar čez noč). Pred serviranjem sladoled pustimo na sobni temperaturi, da se nekoliko odtali.
ČAS PRIPRAVE: 5 minut (in čez noč)
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
 
 
                                     
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                            



.png)
 
  
Komentarji (0)