Že poznaš ta recept? Oceni ga.

"Cookie dough" sladoled (Proteinski sladoled brez proteinskih praškov)

SESTAVINE:
* 130 g odcejene čičerike
* 175 ml (rastlinskega) mleka
* 60 g datljev
* 60 g arašidovega masla (ali drugega poljubnega masla oreščkov)
* pest koščkov temne čokolade

OPIS POSTOPKA:
1. Čičeriko dobro splahnemo in odcedimo.
2.Če nimamo zmogljivega blenderja datlje za 10 minut namočimo v vrelo vodo.
3. Vse sestavine razen čokoladnih koščkov zblendamo do gladkega.
4. Primešamo še čokoladne koščke in postavimo v skrinjo za nekaj ur (ali kar čez noč). Pred serviranjem sladoled pustimo na sobni temperaturi, da se nekoliko odtali.

ČAS PRIPRAVE: 5 minut (in čez noč)
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

* 130 g odcejene čičerike * 175 ml (rastlinskega) mleka * 60 g datljev * 60 g arašidovega masla (ali drugega poljubnega masla oreščkov) * pest koščkov temne čokolade 1. Čičeriko dobro splahnemo in odcedimo.2.Če nimamo zmogljivega blenderja datlje za 10 minut namočimo v vrelo vodo.3. Vse sestavine razen čokoladnih koščkov zblendamo do gladkega.4. Primešamo še čokoladne koščke in postavimo v skrinjo za nekaj ur (ali kar čez noč). Pred serviranjem sladoled pustimo na sobni temperaturi, da se nekoliko odtali.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.