Čokoladni muffini z malinami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladni muffini z malinami

Krhki in slastni muffini so odlični za zajtrk, malico ali sladico. Pripravljeni iz samih zdravih sestavin bodo poskrbeli, da se boste posladkali na zdrav način.

SESTAVINE:
* 200g malin (odtaljenih ali svežih)
* 120g kokosovega masla
 *60g kokosovega sladkorja
* 1 jajce
* 250g kisle smetane
* 50g čokoladnih kapljic ali temne čokolade
* 2 žlici arašidovega masla
* 250g pirine moke
* 2 žlički pecilnega praška
* 1/2 žličke sode bikarbone
* ščepec soli 

OPIS POSTOPKA: Z ročnim mešalnikom dobro premešamo maslo in sladkor. Dodamo jajce, kislo smetano, arašidovo maslo in staljeno čokolado. V drugi skledi zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in ščepec soli. To nato dodamo v masleno mešaniico in narahlo zmešamo, da dobimo homogeno zmes. V to damo maline in na rahlo premešamo. Pekač za muffine namažemo s kokosovim olje ali pa uporabimo papirnate modelčke. Lahko uporabimo tudi silikonske modelčke. Muffine pečemo na 180 stopinjah, približno 25 minut.

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

* 200g malin (odtaljenih ali svežih) * 120g kokosovega masla  *60g kokosovega sladkorja * 1 jajce * 250g kisle smetane * 50g čokoladnih kapljic ali temne čokolade * 2 žlici arašidovega masla * 250g pirine moke * 2 žlički pecilnega praška * 1/2 žličke sode bikarbone * ščepec soli   Z ročnim mešalnikom dobro premešamo maslo in sladkor. Dodamo jajce, kislo smetano, arašidovo maslo in staljeno čokolado. V drugi skledi zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in ščepec soli. To nato dodamo v masleno mešaniico in narahlo zmešamo, da dobimo homogeno zmes. V to damo maline in na rahlo premešamo. Pekač za muffine namažemo s kokosovim olje ali pa uporabimo papirnate modelčke. Lahko uporabimo tudi silikonske modelčke. Muffine pečemo na 180 stopinjah, približno 25 minut.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.