Čokoladni mousse s pomarančno kremo (brez glutena)

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Sestavine za čokoladni mousse: 
* 150 g temne čokolade 
* 15 g masla 
* 3 jajca 
* 2 žlici mleka 
* 1 žlica rjavega sladkorja
Sestavine za pomarančno kremo: 
* 1 brezglutenski vaniljev puding (37g) 
* 300g pomarančnega soka 
* 50ml vode 
* 3 žlice rjavega sladkorja 
* 5g želatine v prahu 
* 200ml sladke smetana  

OPIS POSTOPKA
Čokoladni mousse: Najprej nad soparo stopite maslo s čokolado. Nato dodajte toplo mleko in zmešajte, da dobite gladko zmes. Ko se zmes nekoliko ohladi dodajte rumenjake in dobro premešajte. Stepite sneg iz beljakov skupaj z rjavim sladkorjem in ga nežno vmešajte v čokoladno mešanico. Mousse razdelite v 6 kozarcev in ga postavite za 2 uri v hladilnik.

Pomarančna krema: V prvi posodi zmešajte pomarančni sok z vodo in sladkorjem in kuhajte dokler ne zavre. V drugi posodi pa zmešajte prah vaniljevega pudinga s 5 žlicami pomarančnega soka. Ko pomarančni sok zavre vanje vmešajte pudingov prah in kuhajte 5 min (kot puding). Ko je kuhano porijte s plastično folijo (da ne bo skorjice) in postavite na hladno za 30 min. Stepite sladko smetano in jo vmešajte v ohlajen puding. Namočite prah želatine z 2 žlicama vode in počakajte da nabrekne (5 min). Nato jo stopite na rahlem ognju (pazite, da ne zavre). Nato jo vmešajte v pomarančno kremo s sladko smetano. Položite kremo na čokoladni mousse in postavite v hladilnik za 1 uro. Na koncu lahko sladico okrasite s stepeno smetano in pomarančno lupino. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek