Čokoladni jabolčni popsi
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladni jabolčni popsi

SESTAVINE:
* 3 jabolka
* 2 skodelici temne čokolade
* 1 žlica kokosovega olja
* 1/3 skodelice oreščkov, posušenega sadja ali semen
* 10-12 lesenih palčk

OPIS POSTOPKA: Jabolka olupi, operI, posuši z brisačko in narežI na rezine. Temno čokolado stopi nad paro s kokosovim oljem. Stopljeno čokolado premakni na plitvo ploščico, ki ti bo omogočila, da v zmes potopiš rezine jabolk. Velik pekač obloži s peki papirjem. Z zelo ostrim kuhinjskim nožem na dnu vsake rezine jabolk naredi majhno režo. Zelo previdno v vsak košček jabolka vstavi paličico. Rezine jabolk potopi v stopljeno čokolado, da enakomerno pokrije obe strani, nato nežno položi na pripravljen pekač. Potresi z nadrobljenimi oreščki, suhim sadjem ali semeni. Za konec jih za 15 min položi v zamrzovalnik (oz. za toliko časa, dokler se čokolada povsem ne strdi).

RECEPT PRIPRAVILA: Klara Rutar - h3althyland

* 3 jabolka* 2 skodelici temne čokolade* 1 žlica kokosovega olja* 1/3 skodelice oreščkov, posušenega sadja ali semen* 10-12 lesenih palčk Jabolka olupi, operI, posuši z brisačko in narežI na rezine. Temno čokolado stopi nad paro s kokosovim oljem. Stopljeno čokolado premakni na plitvo ploščico, ki ti bo omogočila, da v zmes potopiš rezine jabolk. Velik pekač obloži s peki papirjem. Z zelo ostrim kuhinjskim nožem na dnu vsake rezine jabolk naredi majhno režo. Zelo previdno v vsak košček jabolka vstavi paličico. Rezine jabolk potopi v stopljeno čokolado, da enakomerno pokrije obe strani, nato nežno položi na pripravljen pekač. Potresi z nadrobljenimi oreščki, suhim sadjem ali semeni. Za konec jih za 15 min položi v zamrzovalnik (oz. za toliko časa, dokler se čokolada povsem ne strdi).
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.