Čokoladne lizike
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladne lizike

SESTAVINE:

* 60 g kakavovega masla

* 3 čž chia semen

* 1 čž cimeta

* 1 čž presnega kakava

* 80-100 g mletih mandljev

* 30 g kokosove moke

* 10 g stevie (ali drugega sladila)

* posušene brusnice

* 5-10 g beljakovin v prahu whey okus vanilija



OPIS POSTOPKA: Kakavovo maslo raztopimo na vodni pari. V raztopljeno maso dodamo chia semena, cimet, presni kakav, mlete mandlje (za še boljši okus jih predhodno lahko prepražimo na kokosovem olju), kokosovo moko in sladilo po okusu ter vse skupaj dobro premešamo. Na pladenj položimo peko papir ter v vrsti razporedimo nabodala. Maso nato z žlico razporedimo na vrh nabodala in oblikujemo kroge poljubne velikosti. Polovico lizik lahko okrasimo s posušenimi brusnicami, v preostalo polovico mase pa še vmešamo beljakovine v prahu ter oblikujemo preostanek lizik. Iz mase, navedene v receptu, dobimo od 10-13 lizik.

ČAS PRIPRAVE: 15 min

RECEPT PRIPRAVILA: Sandra Zadravec


,* 60 g kakavovega masla ,* 3 čž chia semen ,* 1 čž cimeta ,* 1 čž presnega kakava ,* 80-100 g mletih mandljev ,* 30 g kokosove moke ,* 10 g stevie (ali drugega sladila) ,* posušene brusnice ,* 5-10 g beljakovin v prahu whey okus vanilija , , Kakavovo maslo raztopimo na vodni pari. V raztopljeno maso dodamo chia semena, cimet, presni kakav, mlete mandlje (za še boljši okus jih predhodno lahko prepražimo na kokosovem olju), kokosovo moko in sladilo po okusu ter vse skupaj dobro premešamo. Na pladenj položimo peko papir ter v vrsti razporedimo nabodala. Maso nato z žlico razporedimo na vrh nabodala in oblikujemo kroge poljubne velikosti. Polovico lizik lahko okrasimo s posušenimi brusnicami, v preostalo polovico mase pa še vmešamo beljakovine v prahu ter oblikujemo preostanek lizik. Iz mase, navedene v receptu, dobimo od 10-13 lizik.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.