Čokoladna torta z mandlji
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladna torta z mandlji

SESTAVINE:
Sestavine za biskvit: 
* 6 jajc 
* 140 g sladkorja (eritritol, kokosov sladkor)
* 140 g masla 
* 140 g mandljeve moke 
* 140 g temne čokolade
Sestavine za kremo: 
* 250 ml sladke smetane 
* 250 g mascarpone sira 
* 50 g sladkorja v prahu (eritritol)
* 1 vanilijev puding brez glutena 
* 0,5 l mleka 
* 2 žlici sladkorja (eritritol, kokosov sladkor)

OPIS POSTOPKA: Nad soparo stopimo čokolado. Nato zmiksamo sladkor z maslom in rumenjaki. Počasi jim dodajamo stopljeno čokolado. Miksamo toliko časa dokler zmes ni gladka in svetleča. Odstranimo 1/3 mase in jo prihranimo za na konec, za premaz. Dodamo mandljevo moko (v ostali 2/3 mase) in dobro zmešamo. V posebni skledi stepemo sneg iz beljakov in ga nato nežno vmešamo v mešanico ostalih sestavin. Biskvit pečemo 40 min na 170 stopinj. Ko je pečen počakamo, da se ohladi in ga nato premažemo z tisto prihranjeno tretjino mase.

Najprej skuhamo puding po navodilih iz vrečke. Pudingov prah zmešamo z 2 žlicama sladkorja in nekaj hladnega mleka. Ostalo mleko zavremo in ko zavre vanj vmešamo pudingov prah ter kuhamo dokler se puding ne zgosti. Stepemo sladko smetano. Ko je stepena ji dodamo, po žlicah (med nenehnim mešanjem), mascarpone in sladkor v prahu. Na koncu vmešamo še ohlajen puding. S kremo napolnimo dresirno vrečko in okrasimo ohlajeno torto. Torto lahko okrasimo s koščki čokolade, mandlji in cvetjem.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc

 Nad soparo stopimo čokolado. Nato zmiksamo sladkor z maslom in rumenjaki. Počasi jim dodajamo stopljeno čokolado. Miksamo toliko časa dokler zmes ni gladka in svetleča. Odstranimo 1/3 mase in jo prihranimo za na konec, za premaz. Dodamo mandljevo moko (v ostali 2/3 mase) in dobro zmešamo. V posebni skledi stepemo sneg iz beljakov in ga nato nežno vmešamo v mešanico ostalih sestavin. Biskvit pečemo 40 min na 170 stopinj. Ko je pečen počakamo, da se ohladi in ga nato premažemo z tisto prihranjeno tretjino mase. Najprej skuhamo puding po navodilih iz vrečke. Pudingov prah zmešamo z 2 žlicama sladkorja in nekaj hladnega mleka. Ostalo mleko zavremo in ko zavre vanj vmešamo pudingov prah ter kuhamo dokler se puding ne zgosti. Stepemo sladko smetano. Ko je stepena ji dodamo, po žlicah (med nenehnim mešanjem), mascarpone in sladkor v prahu. Na koncu vmešamo še ohlajen puding. S kremo napolnimo dresirno vrečko in okrasimo ohlajeno torto. Torto lahko okrasimo s koščki čokolade, mandlji in cvetjem.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.