Čokoladna torta z mandljevo moko

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Mmm…božanska čokoladna poslastica, ki sem si jo spekla za rojstni dan :) Je brez moke in tako primerna za alergike na gluten. Prav tako je LCHF approved.

V moji tortici ni niti žličke trsnega sladkorja – slajena je samo s stevijo in eritritolom.

SESTAVINE:
Za biskvit:
*5 jajc
*180g nerazmaščene mandljeve moke
*200g temne čokolade s 85% kakava (jaz sem uporabila Caliver čokolado v kapljicah, ki je slajena s stevijo)
*80g eritriola (naravno sladilo brez kalorij))
*70g masla
*ščepec 100% vanilije
*ščepec cejlonskega cimeta
*5g pecilnega praška

Za kremo:
*200g temne čokolade s 85% kakava
*300ml sladke smetane

Za obliv:
*100g temne čokolade s 85% kakava
*80g masla

Po želji: če želite dodati malo sadnega priokusa in sočnosti dodajte v sredino še plast banan ali jagodičevja.

OPIS POSTOPKA:
Krema: Na začetku pripravimo kremo, ker se mora hladiti vsaj 2 uri. Segrejemo sladko smetano skoraj do vretja. Odstavimo in notri primešamo čokolado. Mešamo dokler se čokolada popolnoma ne stopi. Postavimo v hladilnik za cca 2 uri, da se masa popolnoma ohladi. Nato stepemo kremo, da dobimo čokoladno smetano.

Biskvit:

  • V posodici stopimo maslo in čokolado.
  • V drugi posodi zmešamo eritritol, vanilijo, cimet, pecilni prašek in mandljevo moko. Nato dodamo stopljeno maslo s čokolado in rumenjake.
  • Iz beljakov stepemo sneg in ga na koncu primešamo k ostalim sestavinam.

Pečemo v segreti pečici na 170 stopinj 30 minut. Ko se biskvit ohladi ga prerežemo na dva dela, premažemo s kremo in dodamo plast sadja po želji. Pokrijemo z drugim delom biskvita.

Obliv: Na koncu čez torto prelijemo s čokolado. Čokolado prehodno stopimo v kozici skupaj z maslom.
Jaz sem torto postregla skupaj s stepeno smetano.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + peka in hlajenje 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek