Čokoladna torta iz 3 sestavin

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Nikoli ne bi ugotovila, da so v tej tortici samo 3 sestavine. Tortica je sočna, mehka, skoraj penaste strukture in zelo zelo čokoladna. Primerna za vse čokoholike :) Zraven odlično paše kakšna sadna polivka, sveže sadje, kepica sladoleda ali stepena sladka smetana. 

SESTAVINE:
* 200 g kremnega sirčka (sirni namaz)
* 200 g temne čokolade
* 5 jajc

OPIS POSTOPKA:
 Pripravimo si pekač za torto in ga dobro namastimo ali pa uporabimo peki papir. Torto sem pekla v okroglem pekaču premera 24 cm. Potrebujemo pa še en večji pekač, v katerega lahko postavimo ta manjši pekač. Pečico segrejemo na 150 stopinj. Nad vodni kopeli počasi stopimo čokolado in kremni sir. Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake dodamo k stopljeni čokoladni masi, jih dobro umešamo in damo maso na stran. Beljake stepemo v trd sneg in ga čisto počasi vmešamo k masi. Vse skupaj vlijemo v okrogel pekač. Okrogel pekač postavimo v večji pekač, in v večji pekač nalijemo vode do polovice višine manjšega pekača. Damo v pečico oba pekača in pečemo 30 minut. Pečico ugasnemo, tortico pa pustimo še 15 minut v pečici. Tortico pustimo v pekaču, da se popolnoma ohladi.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut + 45 minut peke 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek