Čokoladna torta (brez glutena in z eritritolom)

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Sestavine za biskvit: 
* 250 g temne čokolade 
* 125 g masla 
* 5 jajc 
* 120 g eritritola
Sestavine za kremo: 
* 400 ml sladke smetane 
* 400 g temne čokolade

OPIS POSTOPKA:
 Maslo in čokolado stopimo nad soparo. Stepemo rumenjake z eritritolom in jim počasi dodajamo stopljeno čokolado z maslom. Na koncu, v to mešanico, nežno vmešamo sneg beljakov. Pečemo 30 min na 180 stopinj. V vroči smetani stopimo čokolado. Počakamo, da se krema ohladi in začne strjevati. Ko je že strjena in se jo da še vedno zmešati jo damo v dresirno vrečko in razporedimo po pečenem biskvitu. Nato jo postavimo na hladno za 2 uri. Na koncu jo lahko okrasimo s koščki čokolade in karameliziranimi lešniki, postrežemo pa s stepeno smetano. 

ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek