Čokoladna torta 3 v 1

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.5)
Št. ocen: 8

SESTAVINE:
Čokoladni biskvit:
* 4 jajca
* 100g masla
* 100g 85% čokolade (za lchf slajena s stevio ali sukrinom)
* 4 žlice sladila eritritol ali Sukrin
* 4 žlice mletih mandljev
Prva čokoladna krema:
* 200g pasirane skute
* 125g mascarpone
* 2 žlice sladila eritritol ali Sukrin
* 100g masla
* 100g 85% čokolade
* 20g želatine fix (uporabite lahko tudi agar agar)
Druga čokoladna krema:
* 250ml tekoče sladke smetane
* 100g 85% čokolade 

OPIS POSTOPKA: ČOKOLADNI BISKVIT: Za izdelavo biskvita ločimo rumenjake in beljake ter iz beljakov stepemo trd sneg. V posodi pri nizki temperaturi stopimo maslo in nalomljeno čokolado. Odstavimo, malenkost ohladimo, nato primešamo rumenjake, stepene s sladilom. Izmenično dodajamo mlete mandlje in beljakov sneg. Maso pečemo v tortnem modelu s premerom cca. 26 cm (uporabimo papir za peko) 15-20 minut pri 180 st. C. Ko je biskvit pečen ga ohladimo in prerežemo na dva enako debela dela. Med hlajenjem biskvita pa si pripravimo ostali dve kremi.
PRVA ČOKOLADNA KREMA: Pripravimo jo tako da pasirano skuto in mascarpone dobro zmešamo, vmes dodamo sladilo. Maslo stopimo, odstavimo in mu počasi primešamo nalomljeno čokolado, da se oboje lepo stopi. Želatino primešamo k stopljenemu maslu in čokoladi. Čokoladno mešanico primešamo k skutini kremi. Vse skupaj še dobro premešamo ali zmiksamo in krema je pripravljena. Z lopatko jo enakomerno razporedimo po prvem(spodnjem) biskvitu in torto postavimo v hladilnik. Med tem pa bomo pripravili drugo čokoladno kremo
DRUGA ČOKOLADNA KREMA: Tekočo smetano segrejemo skoraj do vretja, odstavimo in vanjo vsujemo nalomljeno čokolado. Previdno premešamo, dokler se ne raztopi, prelijemo v posodo za stepanje in dobro ohladimo (najbolje čez noč v hladilniku). Ohlajeno čokoladno smetano stepemo z mešalcem na metlice v trdo kremo. Ko imamo kremo pripravljeno vzamemo torto iz hladilnika in nanjo položimo še drugi del biskvita ki ga premažemo s kremo ki smo jo pravkar naredili. Na koncu torto poljubno okrasimo. Jaz sem jo premazal še z eno stepeno sladko smetano in po vrhu naribal čokolado.

ČAS PRIPRAVE: 60min 
RECEPT PRIPRAVILA: Sebastjan Hriberšek 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek