Čokoladna torta 3 v 1
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladna torta 3 v 1

SESTAVINE:
Čokoladni biskvit:
* 4 jajca
* 100g masla
* 100g 85% čokolade (za lchf slajena s stevio ali eritritolom)
* 4 žlice sladila eritritol 
* 4 žlice mletih mandljev
Prva čokoladna krema:
* 200g pasirane skute
* 125g mascarpone
* 2 žlice sladila eritritol 
* 100g masla
* 100g 85% čokolade
* 20g želatine fix (uporabite lahko tudi agar agar)
Druga čokoladna krema:
* 250ml tekoče sladke smetane
* 100g 85% čokolade 

OPIS POSTOPKA: 
ČOKOLADNI BISKVIT: Za izdelavo biskvita ločimo rumenjake in beljake ter iz beljakov stepemo trd sneg. V posodi pri nizki temperaturi stopimo maslo in nalomljeno čokolado. Odstavimo, malenkost ohladimo, nato primešamo rumenjake, stepene s sladilom. Izmenično dodajamo mlete mandlje in beljakov sneg. Maso pečemo v tortnem modelu s premerom cca. 26 cm (uporabimo papir za peko) 15-20 minut pri 180 st. C. Ko je biskvit pečen ga ohladimo in prerežemo na dva enako debela dela. Med hlajenjem biskvita pa si pripravimo ostali dve kremi.
PRVA ČOKOLADNA KREMA: Pripravimo jo tako da pasirano skuto in mascarpone dobro zmešamo, vmes dodamo sladilo. Maslo stopimo, odstavimo in mu počasi primešamo nalomljeno čokolado, da se oboje lepo stopi. Želatino primešamo k stopljenemu maslu in čokoladi. Čokoladno mešanico primešamo k skutini kremi. Vse skupaj še dobro premešamo ali zmiksamo in krema je pripravljena. Z lopatko jo enakomerno razporedimo po prvem(spodnjem) biskvitu in torto postavimo v hladilnik. Med tem pa bomo pripravili drugo čokoladno kremo
DRUGA ČOKOLADNA KREMA: Tekočo smetano segrejemo skoraj do vretja, odstavimo in vanjo vsujemo nalomljeno čokolado. Previdno premešamo, dokler se ne raztopi, prelijemo v posodo za stepanje in dobro ohladimo (najbolje čez noč v hladilniku). Ohlajeno čokoladno smetano stepemo z mešalcem na metlice v trdo kremo. Ko imamo kremo pripravljeno vzamemo torto iz hladilnika in nanjo položimo še drugi del biskvita ki ga premažemo s kremo ki smo jo pravkar naredili. Na koncu torto poljubno okrasimo. Jaz sem jo premazal še z eno stepeno sladko smetano in po vrhu naribal čokolado.

ČAS PRIPRAVE: 60min 
RECEPT PRIPRAVIL: Sebastjan Hriberšek 

  ČOKOLADNI BISKVIT: Za izdelavo biskvita ločimo rumenjake in beljake ter iz beljakov stepemo trd sneg. V posodi pri nizki temperaturi stopimo maslo in nalomljeno čokolado. Odstavimo, malenkost ohladimo, nato primešamo rumenjake, stepene s sladilom. Izmenično dodajamo mlete mandlje in beljakov sneg. Maso pečemo v tortnem modelu s premerom cca. 26 cm (uporabimo papir za peko) 15-20 minut pri 180 st. C. Ko je biskvit pečen ga ohladimo in prerežemo na dva enako debela dela. Med hlajenjem biskvita pa si pripravimo ostali dve kremi. PRVA ČOKOLADNA KREMA: Pripravimo jo tako da pasirano skuto in mascarpone dobro zmešamo, vmes dodamo sladilo. Maslo stopimo, odstavimo in mu počasi primešamo nalomljeno čokolado, da se oboje lepo stopi. Želatino primešamo k stopljenemu maslu in čokoladi. Čokoladno mešanico primešamo k skutini kremi. Vse skupaj še dobro premešamo ali zmiksamo in krema je pripravljena. Z lopatko jo enakomerno razporedimo po prvem(spodnjem) biskvitu in torto postavimo v hladilnik. Med tem pa bomo pripravili drugo čokoladno kremo DRUGA ČOKOLADNA KREMA: Tekočo smetano segrejemo skoraj do vretja, odstavimo in vanjo vsujemo nalomljeno čokolado. Previdno premešamo, dokler se ne raztopi, prelijemo v posodo za stepanje in dobro ohladimo (najbolje čez noč v hladilniku). Ohlajeno čokoladno smetano stepemo z mešalcem na metlice v trdo kremo. Ko imamo kremo pripravljeno vzamemo torto iz hladilnika in nanjo položimo še drugi del biskvita ki ga premažemo s kremo ki smo jo pravkar naredili. Na koncu torto poljubno okrasimo. Jaz sem jo premazal še z eno stepeno sladko smetano in po vrhu naribal čokolado.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.