Čokolada s pistacijevim polnilom
SESTAVINE:
* 80 g čokolade
* 60 g pistacijevega namaza
* 15 g tahini paste
* 20 g medu
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 25 g zdrobljenih koruznih kosmičev
* nekaj sesekljanih pistacij (po želji)
* ščep soli
OPIS POSTOPKA:
Čokolado stopi nad soparo in po eno žličko vlij v 3 modelčke za mafine. Obračaj modelček, da se čokolada razporedi po dnu in stranicah. Shrani v hladilnik, da se čokolada strdi. Medtem pripravi nadev tako, da skupaj zmešaš pistacijev namaz, tahini, med, vanilijo, sol, nato pa vmešaj še zdrobljene koruzne kosmiče in nekaj sesekljanih pistacij. Maso razdeli v čokoladne posodice in prelij z žličko čokolade. Razporedi po vrhu in po želji posuj še s pistacijami. Postavi v hladilnik za pol ure nato pa uživaj.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)