Čokolada

Čokolada

Če se je kdo kdaj vprašal, če je mogoče narediti popolno čokolado kar doma, lahko na to vprašanje čisto preprosto odgovorim s tem receptom, saj je odlična. Vse kar potrebuješ je nekaj sestavin in 10 minut časa. Čokolada je lahko tudi odlično doma narejeno darilo.

SESTAVINE:
* 110 g posnetega mleka v prahu
* 50 g Happy cacao mixa ali 100% kakava
* 60 g kokosovega sladkorja
* 50 g masla
* 20 g kakavovega masla
* 40 ml vode

OPIS POSTOPKA: V skledi zmešamo mleko v prahu in Happy cacao mix, da se sestavini dobro povežeta. Če želimo, lahko dodamo poljubne dodatke, npr. mlete lešnike, drobno narezano suho sadje itd.

V loncu stopimo maslo in kakavovo maslo, dodamo kokosov sladkor in ob mešanju prilivamo vodo.

Ko začne maslena karamela brbotati, jo odstavimo in prilijemo k mleku v prahu in kakavu.

Dobro premešamo. Masa je kompaktna in se ne prijemlje posode.

Damo jo v manjši silikonski pekač ali v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

Čokolado postavimo v hladilnik, da se strdi. Najbolje, da kar čez noč. Potem narežemo na koščke in uživamo. Sama sem jo okrasila kar z Malincinim Pink latte mixom in dodala koščke domače mete. Oba okusa sta čokolado naredila le še bolj dovršeno.

ČAS PRIPRAVE: 10 min + strjevanje
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika 

* 110 g posnetega mleka v prahu* 50 g Happy cacao mixa ali 100% kakava* 60 g kokosovega sladkorja* 50 g masla* 20 g kakavovega masla* 40 ml vode V skledi zmešamo mleko v prahu in Happy cacao mix, da se sestavini dobro povežeta. Če želimo, lahko dodamo poljubne dodatke, npr. mlete lešnike, drobno narezano suho sadje itd. V loncu stopimo maslo in kakavovo maslo, dodamo kokosov sladkor in ob mešanju prilivamo vodo. Ko začne maslena karamela brbotati, jo odstavimo in prilijemo k mleku v prahu in kakavu. Dobro premešamo. Masa je kompaktna in se ne prijemlje posode. Damo jo v manjši silikonski pekač ali v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Čokolado postavimo v hladilnik, da se strdi. Najbolje, da kar čez noč. Potem narežemo na koščke in uživamo. Sama sem jo okrasila kar z Malincinim Pink latte mixom in dodala koščke domače mete. Oba okusa sta čokolado naredila le še bolj dovršeno.
Želiš oddati svoj recept?