Čoko-lešnik keksi

Oceni objavo z 1 do 5:
(4)
Št. ocen: 5

SESTAVINE: 
* 125 g mandljeve ali lešnikove moke
* 100 g raztopljenega kokosovega olja
* 50 g sladila (rjavi, kokosov sladkor,... če uporabljate sladila kot so stevia, sukrin, eritrol... upoštevajte razmerje sladkor:sladilo, kot je napisano na embalaži)
* 1 žlica psiliuma pomešana s 3 žlicami vode (menja 1 jajce)
* 1 žlica vode
* 125 g nasekljane črne čokolade min 70%
* pol paketka vinskega kamna ali praška za pecivo 
 

OPIS POSTOPKA: Piškotki so brez moke, mleka in jajc. Če za sladilo uporabljamo sukrin ali stevio so primerni tudi za LCHF dieto.
Zamesimo maso za piškote. Jaz najprej zmešam suhe in dodam še mokre sestavine. Za 15-20 min damo v hladilnik. Oblikujemo v kroglice in pečemo na peki papirju 15 min na 200 stopinj, lahko pa čas in temperatura odstopa glede na pečico. Ko boste videli, da bodo že skoraj pečeni, torej nekaj minut pred koncem pečenja vsak piškotek rahlo pritisnemo z žlico, da dobimo bolj ploščat videz.

ČAS PRIPRAVE: 60 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Barbara Mitrović 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek