Čistilni servis za možgane

Čistilni servis za možgane

spanje V možganih se odlagajo toksini, ki jih v telo vnašamo z nezdravo hrano, vodo, antibiotiki, zdravili, preko kože in zraka. Toksini zmotijo naravni cikel in delovanja melatonina - hormona, ki telesu sporoča, da je čas za spanje. Iz telesa je zato potrebno odstraniti toksine in vsako noč poskrbeti za DOVOLJ KVALITETNEGA SPANCA, da lahko možgani opravijo svoje čiščenje.

Da bo tvoj spanec bolj kvaliteten in da se boš zbudil/a naspana, upoštevaj naslednjih 8 pravil za boljše spanje:

1. VZEMI SI ČAS ZA SPANJE

Spanje je čas, v katerem se telo obnavlja, utrjuje spomine in kopiči energijo. Za povprečnega človeka je potrebnih 8 ur spanja na dan. Določi si uro, kdaj greš spat in kdaj se zbudiš ter se tega urnika drži. Telo se namreč lažje navadi na red in tako boš lažje zaspal/a.

2. OB 21. URI UGASNI VSE NAPRAVE

Nastavi si budilko za ob 21h in takrat zavestno ugasni računalnik, televizijo in prenehaj uporabljati telefon. Ne moreš namreč izbrati slabšega načina, kakor da zaspiš ob ali po kakšnem napetem ali nasilnem filmu. V tem primeru je namreč telo v stresu, jetra pa se zakrčijo in tako ponoči ne opravljajo svoje funkcije razstrupljanja telesa. čaj

3. HRANA ZA SPANJE


Pred spanjem se izogibaj kofeinu, alkoholu, težkim obrokov in preveč začinjeni hrani. Pripravi si organski čaj za boljši spanec ali topel napitek iz ašvagande, zaradi katerega bo tvoj spanec bolj kvaliteten, čez dan pa te bo ašvaganda oskrbela z več energije in ti povečala miselno koncentracijo.

4. IMEJ SVOJ RITUAL PRED SPANJEM

Napravi si svoj ritual pred spanjem, ki naj ne vključuje gledanje TV-ja, ampak raje preberi poglavje dobre knjige, se stuširaj. Odmisli slabe misli in stres, skrbi naslednjega dne pa naj ne bodo tvoje zadnje misli pred spanjem. 5. SPALNICA JE PROSTOR ZA SPANJE (in ljubezen)

Poskrbi, da bo tvoj spalnica urejena, čim bolj temna, mirna, tiha in malo hladnejša od ostalih prostorov. Pred vsakim spanjem jo prezrači, da posrbiš za svež zrak. Iz spalnice odstrani televizijo – to bo znatno izboljšalo tudi tvoje ljubezensko življenje :)

6. ZAUPAJ BUDILKI

Če si med tistimi, ki nenehno pogledujejo na uri in te je strah, da te budilka ne bo zbudila: prosim, malo zaupanja! :) Budilka bo zvonila, tudi slišal/a jo boš zagotovo (zvečer namreč drugače dojemamo glasnost budilke kot zjutraj), tako da se sprosti in preloži skrb na pravočasno zbujanje na budilko.

7. IZBERI PRIMERNO LEŽIŠČE

Najbolj učinkovit spanec za zdravje je do polnoči, zato je pomembno, da te ležišče čim hitreje »uspava«. Malinca svetuje uporabo ležišč Naturna saj se popolnoma prilagajajo telesu in nudijo naravno anti alergijsko zaščito.

8. POMAGAJ SI Z ZELIŠČI 

Zelišča pomagajo zazibati v globok spanec. Ta tej povezavi si lahko preneseš brezplačno eknjižico z 10 slovenskimi čudežnimi zelišči za boljši spanec.  

PRISPEVEK PRIPRAVILA: Malinca Ana H.    


Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.