Cimetove rolice

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 500 g bele moke
* 500 g polnozrnate moke
* 24 g svežega kvasa
* 300 ml mleka
* 2 jajci
* 120 g masla
Nadev:
* 70 g kokosovega sladkorja
* 30 g cimeta
* 30 g masla

OPIS POSTOPKA: 
V mlačni vodi raztopimo kvas. Pustimo stati približno 10 minut. Mleko in sladkor segrevamo dokler se sladkor ne raztopi. Odstavimo in pustimo da se mešanica ohladi.
Mleko, sladkor in sol segrejemo v kozici, na srednje močnem ognju. Občasno premešamo in počakamo, da se sladkor raztopi. Odstavimo in pustimo, da se mlečna mešanica ohladi.

H kvasu vmešamo jajci in ohlajeno mleko s sladkorjem. Postopoma dodajamo moko in trdo maslo. Gnetemo toliko časa da dobimo gladko testo. Pustimo vzhajati eno uro.
Zmešamo sladkor, cimet in stopljeno maslo.
Testo razvaljamo na nekje 5 mm debeline. Nadev enakomerno namažemo po razvaljanem testu in zvijemo v rolo. Narežemo na 2 do 3 cm široke rolice. Rolice naložimo eno ob drugi v pomaščen pekač in pečemo 20 minut na 200 stopinj.

RECEPT PRIPRAVILA: 
Taja Polovšak - Taja's goods

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek