Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Zavrti kolo sreče

Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Vpiši svoj email, zavrti kolo in preizkusi svojo srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo do nedelje (4.5.) do polnoči
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone, ter na paketa 1+1 gratis (Maca v kapsulah in Uri kompleks).

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Cimetove rolice iz pirine moke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Cimetove rolice iz pirine moke

SESTAVINE: 
Testo:

* 500 gramov polnozrnate pirine moke + za razvaljanje
* 40 gramov kokosovega sladkorja
* 2,5 dl mleka
* 50 gramov kokosovega olja/masla
* 2 pecilna praška (28 gramov)
* malo vaniljeve paste (burbonska)
Nadev:
* 2 jedilni žlici cimeta
* 60 gramov kokosovega sladkorja
* 60 gramov kokosovega olja/masla
Preliv:
* 100 gramov kokosovega sladkorja (zmeljemo v prah)
* 30 g kokosovega olja/masla
* 2 zvrhani žlici smetane za kuhanje

OPIS POSTOPKA: Kokosovo olje stalimo in pripravimo mleko, ki ne sme biti hladno. Vse sestavine za testo damo v posodo in jih premešamo, nato zgnetemo v testo. Testno s pomočjo moke razvaljamo v kvadrat (debelina testa malo manj kot 0,5 cm). Nato stalimo 60 gramov kokosovega olja, zmešamo s cimetom in 60 grami koksovega sladkorja in premažemo po testu. Tesno zavijemo v rolado in narežemo na pribl. 20 kosov. Pekač premažemo z malo kokosovega olja ali obložimo s peki papirjem, nato vanj položimo cimetove rolice in pečemo 35 minut pri 180 stopinjah Celzija oz. dokler se ne dvignejo, malo obarvajo in lepo zadišijo. Po koncu peke lahko po želji še vroče prelijemo s sladilnim prelivom. Za preliv zmešamo kokosov sladkor v prahu s kokosovim oljem ali maslom ter dvema žlicama smetane za kuhanje. Vse skupaj stopimo na nizki temperaturi, premešamo in polijemo po rolicah. Tak preliv je nekoliko temnejši kot tisti z belim sladkorjem, a se s karamelno noto odlično poda k cimetu.

ČAS PRIPRAVE: 50 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti
Nedavno ogledani izdelki