Cimetove rolice z rikoto
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Cimetove rolice z rikoto

SESTAVINE:
Sestavine za testo:

* 250 g rikote
* 2 jajci
* 75 g stopljenega masla
* 25 g indijskega trpotca
* 80 g mandljeve moke
* 70 g mletih mandljev
* 5-6 žlic sladila eritritol
*1/2 pecilnega praška
Sestavine za nadev:
* 50 g zmehčanega masla
* 6 žlic sladila eritritol
* 1-2 žlici mletega cimeta
Sestavine za preliv:
* 150 g neslanega kremnega sira
* 2 žlici sladila eritritol
* 30 g zmehčanega masla
* malo sladke smetane

OPIS POSTOPKA: Najprej se lotimo testa. Z električnim mešalnikom (jaz sem uporabila multipraktik) premešamo rikoto, jajci in stopljeno (ali zmehčano) maslo, nato postopno dodamo preostale sestavine (indijski trpotec dodamo na koncu). Testo mora biti gnetljivo in ne preveč lepljivo. Za 30-60 minut ga shranimo v hladilnik, nato ga razvaljamo. To najlažje storimo tako, da testo položimo na papir za peko, ga s pomočjo rok, ki smo jih zmočili s hladno vodo, rahlo sploščimo in oblikujemo v pravokotno obliko, nato damo čez še eno plast papirja za peko in razvaljamo na velikost pekača, ki je priložen pečici. Odstranimo vrhnjo plast papirja za peko. Da se pri zvijanju čimbolj izognemo prijemanju testa na papir, lahko odstranjeno vrhnjo plast rahlo položimo nazaj na testo in vse skupaj obrnemo ter nato odstranimo drugo plast papirja.

Testo z nožem ali žlico premažemo z zmehčanim maslom ter posujemo s sladilom eritritol in cimetom. S pomočjo papirja za peko testo z nadevom tesno zvijemo (z zvijanjem pričnemo na daljši strani testa, da bo valj daljši). Valj razrežemo na 8 rolic, ki jih položimo v pekač, obložen s papirjem za peko (razmak med rolicami naj bo vsaj 2-3 cm), tako da je prerezan del rolice na dnu oziroma gleda navzgor (vidita se testo in nadev). Pečico segrejemo na 175 st. C. in rolice pečemo 30-35 minut.

Preliv pripravimo tako, da kremni sir (Philadelphia ali podoben) premešamo z zmehčanim maslom in sladilom eritritol ter dodamo toliko sladke smetane, da je preliv srednje gost. Pred postrežbo ga z žlico prelijemo čez tople ali hladne rolice.

RECEPT PRIPRAVILA: Stašina Fit kuhinja 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.