OPIS POSTOPKA: Proseno kašo kuhamo v navadni vodi do zgostitve in dodajamo cimet v prahu ter sladilo po okusu. Nato vse skupaj prestavimo v skledo in po vrhu dodamo rdeča jabolka, narezano pomarančo, kokosov čips, sezam, bučna semena in mandlje.
SESTAVINE: * 7 žlic prosene kaše
* cimet
* sladilo po želji* jabolko* pomaranča* kokosov čips* sezam* bučna semena* mandlji
OPIS POSTOPKA: Proseno kašo kuhamo v navadni vodi do zgostitve in dodajamo cimet v prahu ter sladilo po okusu. Nato vse skupaj prestavimo v skledo in po vrhu dodamo rdeča jabolka, narezano pomarančo, kokosov čips, sezam, bučna semena in mandlje.
ČAS PRIPRAVE: 15 minutRECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl
Sezam izvira iz centralne Afrike, a so ga Indijci vzeli za svojega in danes je del mnogih azijskih jedi. Hindujci ga uporabljajo pri svojih obredih in praznovanjih. Ponekod verjamejo, da ima sezam magično moč.
Slovenska prosena kaša iz ekološke pridelave je oluščeno seme prosa. Jedi iz prosa imajo v Sloveniji tradicijo in so naravnost odlične. Gre za najstarejšo kultivirano rastlino in eno prvih žit, ki je bilo v evropskem prostoru načrtno gojeno za prehrano ljudi.
Cejlonski cimet iz ekološke pridelave je okusna in nepogrešljiva začimba, ki je znana po svoji topli in mikavni aromi. Je vsestransko uporaben – za sladice, mesne jedi in smoothije.
Redna cena:5,49 €
Komentarji 0
Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Potrebuješ mojo pomoč?Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.
Komentarji 0