Čičerikin kari

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:čičerikin-curry300x210
*1 konzerva čičerike / cca 400 gramov
*2 čebuli (srednja velikost)
*1 manjša bučka
*1 konzerva koruze / cca 200 gramov
*svež peteršilj
*200 ml konzerviranih paradižnikov (pelati)
*3 žlice olivnega olja
*1 čajna žlička soli
*1 čajna žlička kokosovega sladkorja
*½ zavojčka začimb čičerikin kari, ki vsebuje: semena kumine, čili v prahi, mleto kumino, mleti koriander, papriko, garam masala
*riž


OPIS POSTOPKA: Priprava omake:
Za začetek si pripravimo vso potrebno zelenjavo. Čebulo in peteršilj nasekljamo, bučo operemo in narežemo na drobne koščke. Čičeriko in koruzo stresemo iz pločevink v večje cedilo, jo operemo in dobro odcedimo.Na olju na hitro prepražimo čebulo. Dodamo bučke in še malo pražimo toliko, da bučke postanejo mehke. Nato dodamo čičeriko, koruzo in pelate. Vse skupaj premešamo in v pokriti posodi ob rahlem vretju kuhamo 5 minut. V ponev nato dodamo ½ zavojčka začimb čičerikin kari in peteršilj. Vse skupaj še enkrat dobro premešamo in na zmerni temperaturi kuhamo še par minut.

Priprava riža:
Pred kuhanjem riž operemo pod tekočo vodo. Olje stopimo v majhni posodi, dodamo skodelico riža. Riž hitro popražimo (1-2 minuti) in nato zalijemo z dvema skodelicama vode. Posolimo in pustimo zavreti. Ko voda začne vreti, ogenj zmanjšajmo na minimum, posodo pokrijemo s pokrovko in kuhamo do konca (15–18 minut, odvisno od vrste riža).

Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek