S chlorello nad neprijeten zadah

S chlorello nad neprijeten zadah

1

S problemom slabega zadaha se sooča vse več ljudi, vzrokov zanj pa je več in največkrat to ni le slaba ustna higiena. Slab zadah lahko povzroči slaba prebava, zaprtost, bolezni dlesni, infekcije v grlu ali nosu, nepravilno delovanje jeter, kajenje. Z ustnim zadahom nas telo od znotraj-navzven opozarja na nepravilnosti, ki jih vršimo do njega. Po večini pa gre za nepravilnosti in težave v zvezi z delovanjem prebavnega sistema, zato se je potrebno lotiti reševanja te težave od znotraj, pri njenem vzroku.


Glavni vzrok za slab zadah je porušeno ravnovesje črevesnih bakterij, stanje pa morebitna nezadostna ustna higiena samo še poslabša. Pogosto se zaradi uživanja neobogatene predelane hrane, gaziranih pijač, v preveliki meri zaužitega mesa v našem telesu podere ravnovesje našega Ph-ja. Telo postane zakisano, kar pa se odraža tudi v porušenem ravnovesju črevesnih bakterij. Prav to neravnovesje pa je glavni vzrok za slab zadah, ki pa ga morebitna nezadostna ustna higiena le še poslabša.


Za najbolj učinkovito sredstvo oziroma vir proti slabemu zadahu se je izkazal naravni rastlinski klorofil. Njegova prva zastopnica pa je alga Chlorella.


Klorofil, ki ga vsebuje alga chlorella ima naslednje funkcije:
- nevtralizira ustni zadah, saj deluje, kot deodorant od znotraj, ki nevtralizira vonj, ki ga povzročajo bakterije
- nase veže žveplove spojine, ki so vir slabega zadaha
- čisti toksine v krvnem obtoku
- ima antibakterijske protivnetne lastnosti
- Chlorella pomaga tudi ohranjati nevtralno bazičnost telesa, ki pa je razlog za pravilno ravnovesje črevesenih bakterij.


V Malincini shrambi najdete chllorelo v dveh oblika:
- Chlorella v prahu: 1 žličko klorele dnevno vmešamo v smoothie, sadni sok ali vodo. Ker ni najboljšega okusa, priporočamo, da ji za boljši okus dodamo par kapljic limone, sok pomaranče ali grenivke ali pa jo zmešate v smoothie.
- Chlorella v tabletah: 2-krat dnevno zaužijemo po 2 tableti s kozarcem vode ali naravnim sokom ob zajtrku in kosilu. Ob uživanju chlorelle je pomembno, da spijemo dovolj tekočine (vode, čaja) - minimalno 3 dcl na 10 kg telesne teže dnevno. Tako se bo lahko telo lažje prečistilo. Več o chlorelli si lahko prebereš tukaj.


PRISPEVEK PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Komentarji (1)

Jana Tratnik

Zelo dober članek, pohvale, sploh glede slabega zadaha ;). Bom poskusila še danes.
Lp
Jana