Chia puding z jabolki in cimetom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Chia puding z jabolki in cimetom

Puding malo drugače – tokrat z dodatkom chia semen, ki bodo poskrbela, da bo puding dobil pravo strukturo.



SESTAVINE:

* 35 g chia semena

* 170 g mleka (kravjega ali rastlinskega)

* 2 jabolka

* 24 g kokosovega sladkorja

* 2 žlički eritritola 

* 1-2 žlički cimeta



OPIS POSTOPKA: Chia semena damo v posodico ter prilijemo mleko, da semena nabreknejo. Pustimo stati čez noč. Naslednji dan v nabrekla semena primešamo 2 žlički eritritola ter cimet . V drugo posodo damo na manjše koščke narezana 2 jabolka, dodamo 25 g kokosovega sladkorja ter prilijemo vode (da prokrije dno). Pokrijemo posodo s pokrovom in dušimo (na zmernem ognju) jabolka nekaj minut dokler na postanejo mehka. Pazimo, da je vode dovolj in da se jabolka ne sprimejo na dno posode. Ko so jabolka zmehčana naredimo puding v slojih opisan spodaj. V kozarec kjer bomo postregli puding napolnemo po slojih najprej chia semena, nato sloj jabolk, zopet chia semena, ter na koncu še jabolka. Po vrhu posipamo še s cimetom. Moj nasvet: Sladko tekočino, kjer so se kuhala jabolka prelijemo po vrhu pudinga...puding je odličen! :)



ČAS PRIPRAVE: 15 min (brez namakanja chia semen)

RECEPT PRIPRAVILA: Ana Budin - Zdrava kuhalnica


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.