Chia puding z jabolki in cimetom

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.3)
Št. ocen: 3

Puding malo drugače – tokrat z dodatkom chia semen, ki bodo poskrbela, da bo puding dobil pravo strukturo.

SESTAVINE:Chia puding z arašidovim maslom in banano300x225
* 35 g chia semena
* 170 g mleka (kravjega ali rastlinskega)
* 2 jabolka
* 24 g kokosovega sladkorja
* 2 žlički sukrina
* 1-2 žlički cimeta

OPIS POSTOPKA: Chia semena damo v posodico ter prilijemo mleko, da semena nabreknejo. Pustimo stati čez noč. Naslednji dan v nabrekla semena primešamo 2 žlički sukrina ter cimet . V drugo posodo damo na manjše koščke narezana 2 jabolka, dodamo 25 g kokosovega sladkorja ter prilijemo vode (da prokrije dno). Pokrijemo posodo s pokrovom in dušimo (na zmernem ognju) jabolka nekaj minut dokler na postanejo mehka. Pazimo, da je vode dovolj in da se jabolka ne sprimejo na dno posode. Ko so jabolka zmehčana naredimo puding v slojih opisan spodaj. V kozarec kjer bomo postregli puding napolnemo po slojih najprej chia semena, nato sloj jabolk, zopet chia semena, ter na koncu še jabolka. Po vrhu posipamo še s cimetom. Moj nasvet: Sladko tekočino, kjer so se kuhala jabolka prelijemo po vrhu pudinga...puding je odličen! :)

ČAS PRIPRAVE: 15 min (brez namakanja chia semen)
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Budin - Zdrava kuhalnica

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek