Chia-mango lonček
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Chia-mango lonček

SESTAVINE:
* Skyr ali grški jogurt
* chia semena
* rastlinsko mleko (jaz sem tokrat uporabila mandljevega)
* mango
* sladilo (jaz sem uporabila dropse - okus mango)

OPIS POSTOPKA: Mango najprej popražiš, nato pa zaliješ z vodo in ga še nekaj časa kuhaš, da se lepo zmehča - po želji lahko dodaš sladilo. Spodnjo plast chia semen sem namočila z vodo, v kateri se je kuhal mango, zgornjo plast sem namočila v mleko. Na vrh pa je prišel na koščke narezan svež mango.
Se pravi, v lonček sestavljaš posamezne sestavine eno čez drugo, v naslednjem vrstnem redu: Skyr, popražen/kuhan mango, prva plast chia semen, kuhan mango, skyr, zgornja plast chia semen, svež mango. Skyr zmešaš z malo vode in sladilom oz. dropsi.
Mimogrede mango je moj najljubši sadež, kateri pa je tvoj?

ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Gaber

* Skyr ali grški jogurt * chia semena * rastlinsko mleko (jaz sem tokrat uporabila mandljevega) * mango * sladilo (jaz sem uporabila dropse - okus mango)  Mango najprej popražiš, nato pa zaliješ z vodo in ga še nekaj časa kuhaš, da se lepo zmehča - po želji lahko dodaš sladilo. Spodnjo plast chia semen sem namočila z vodo, v kateri se je kuhal mango, zgornjo plast sem namočila v mleko. Na vrh pa je prišel na koščke narezan svež mango. Se pravi, v lonček sestavljaš posamezne sestavine eno čez drugo, v naslednjem vrstnem redu: Skyr, popražen/kuhan mango, prva plast chia semen, kuhan mango, skyr, zgornja plast chia semen, svež mango. Skyr zmešaš z malo vode in sladilom oz. dropsi. Mimogrede mango je moj najljubši sadež, kateri pa je tvoj?
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.