Cheesecake gozdna čokolada
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Cheesecake gozdna čokolada

SESTAVINE:
1. plast:
 
* 100 g ameriški oreh-pecan 
* 100 g dateljnov 
* 125 g mandljev 
* 20 g happy cacao mix
* kokosovo olje po potrebi
2. plast: 
* 150 g dateljnov 
* ½ avokada 
* 50 g namočenih indijskih oreščkov 
* 30 g happy cacao mix 
* sok namočenih indijskih oreščkov po potrebi
3. plast: 
* 75 g namočenih indijskih oreščkov 
* 150 g gozdnih sadežev 
* 1 čajna žlička limoninega soka 
* sok namočenih indijskih oreščkov po potrebi
4. plast: 
* gozdni sadeži 
* sladilo eritritol

OPIS POSTOPKA: 
Priprava prve plasti: v mešalniku zdrobimo mandlje, orehe in dateljne do drobne teksture. Predlagam (v primeru manj močnejšega mešalnika), da zdrobite vsake oreščke posebej. Dateljne pred tem razrežete na manjše koščke in nato združite v posodi za mešanje. Torej, vse zdrobljene sestavine združimo v večji posodi, zmešamo skupaj v rahlo sprijemljivo maso, ki jo nato razporedimo po pekaču. Priporočam uporabo peki papirja. Če masa ni dovolj zlepljena skupaj, dodate stopljeno kokosovo olje po potrebi. Pekač z maso postavite v hladilnik, dokler pripravljate drugo plast.
Priprava druge plasti: v mešalnik narežite na manjše koščke pol avokada in dateljne, dodajte cacao mix v prahu in indijske oreščke namočene v vodi ter zmiksajte. Po potrebi dodajajte preostalo vodo namočenih indijskih oreščkov, da dobite primerno gosto maso. Masa naj bo čim bolj kompaktna in ne preveč tekoča. Pekač vzemite iz zmrzovalnika in drugo pripravljeno plast enakomerno razporedite po prvi plasti. Za pol ure ponovno postavite zmrzovalnik.
Priprava tretje plasti: v mešalniku zmiksate preostale namočene indijske oreščke, gozdne sadeže in limonin sok. Priporočam, da so gozdni sadeži rahlo odtaljeni. Če je potrebno zaradi teksture, dodate 1-2 žlici preostale vode namočenih oreščkov. Pekač vzamete iz zmrzovalnika in enakomerno razporedite še tretjo plast ter ponovno zamrznete za pol ure.
Priprava četrte plasti: rahlo odtaljene gozdne sadež zmiksate, po potrebi dodate sladilo in prelijete čez pripravljen cheesecake. Okrasite po želji in še zamrznete za 4 ure. Namig: cheesecake lahko hranite v zmrzovalniku dlje časa. En košček se odtali v pol ure pri sobni temperaturi ali v 30-ih sekundah v mikrovalovni pečici. 

ČAS PRIPRAVE: 5 h
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.