Cheescake rezine
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Cheescake rezine

Slastne cheesecake rezine s kremnim sirom in svežim jagodičevjem so zelo enostavne za pripravo, z njimi pa boš navdušil/a prav vsakogar, tudi najbolj izbirčne. 

SESTAVINE:
* maslo za namastitev pekača
* 400 g sirnega namaza (kremnega sirčka)
* 80 g sladkorja
* sok in drobno naribana lupinica ene limone
* 2 veliki jajci
* 160 g opranega svežega jagodičja (borovnice, jagode, maline... )

Piškotna podlaga:
* 160 g polnozrnatih piškotov
* 2 žlici sladkorja
* 60 g kokosovega olja

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 165 stopinj Celzija. V kozici raztopimo kokosovo olje. Kozico odstavimo in počakamo, da se olje nekoliko ohladi. V kuhinjskem mešalniku zmeljemo piškote in sladkor. Zmlete piškote stresemo v skledo in jih dobro pregnetemo z raztopljenim oljem. Globok kvadraten pekač (velikosti 23 x 23 cm) rahlo namastimo z maslom ali kokosovim oljem in obložimo s papirjem za peko. V pekač stresemo piškotno maso in jo enakomerno razporedimo po pekaču. Z dlanjo ali hrbtno stranjo žlice jo dobro pritisnemo ob dno. Pekač za 12 minut potisnemo v ogreto pečico, da se piškotna masa malo zapeče. Nato pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se piškotno dno ohladi. V skledi z električnim mešalnikom gladko zmešamo sirni namaz, limonin sok, limonino lupinico in sladkor. Nekoliko povišamo hitrost in v maso postopoma, enega za drugim, vmešamo jajca. Ko dobimo gladko kremo, jo zlijemo na ohlajeno piškotno podlago. Z žlico jo enakomerno razporedimo po podlagi in po vrhu lepo pogladimo. Po kremi potrosimo sadje. Pekač še za 35 minut potisnemo v ogreto pečico. Ko se krema po vrhu lepo zapeče, na sredini pa se rahlo zatrese, ko pekač potresemo, pekač vzamemo iz pečice. Pustimo, da se pecivo ohladi na sobno temperaturo, nato pa pekač še za 3 ure postavimo v hladilnik, da se krema povsem strdi in dobro ohladi. Pecivo narežemo na majhne kvadratke, ki jih serviramo na krožnik ali pladenj in postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 1h 10 min + 3 h hlajenja 
RECEPT PRIPRAVILA: Maja Kocjan

* maslo za namastitev pekača * 400 g sirnega namaza (kremnega sirčka) * 80 g sladkorja * sok in drobno naribana lupinica ene limone * 2 veliki jajci * 160 g opranega svežega jagodičja (borovnice, jagode, maline... ) Pečico segrejemo na 165 stopinj Celzija. V kozici raztopimo kokosovo olje. Kozico odstavimo in počakamo, da se olje nekoliko ohladi. V kuhinjskem mešalniku zmeljemo piškote in sladkor. Zmlete piškote stresemo v skledo in jih dobro pregnetemo z raztopljenim oljem. Globok kvadraten pekač (velikosti 23 x 23 cm) rahlo namastimo z maslom ali kokosovim oljem in obložimo s papirjem za peko. V pekač stresemo piškotno maso in jo enakomerno razporedimo po pekaču. Z dlanjo ali hrbtno stranjo žlice jo dobro pritisnemo ob dno. Pekač za 12 minut potisnemo v ogreto pečico, da se piškotna masa malo zapeče. Nato pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se piškotno dno ohladi. V skledi z električnim mešalnikom gladko zmešamo sirni namaz, limonin sok, limonino lupinico in sladkor. Nekoliko povišamo hitrost in v maso postopoma, enega za drugim, vmešamo jajca. Ko dobimo gladko kremo, jo zlijemo na ohlajeno piškotno podlago. Z žlico jo enakomerno razporedimo po podlagi in po vrhu lepo pogladimo. Po kremi potrosimo sadje. Pekač še za 35 minut potisnemo v ogreto pečico. Ko se krema po vrhu lepo zapeče, na sredini pa se rahlo zatrese, ko pekač potresemo, pekač vzamemo iz pečice. Pustimo, da se pecivo ohladi na sobno temperaturo, nato pa pekač še za 3 ure postavimo v hladilnik, da se krema povsem strdi in dobro ohladi. Pecivo narežemo na majhne kvadratke, ki jih serviramo na krožnik ali pladenj in postrežemo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.