Cheesecake brez greha
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Cheesecake brez greha

SESTAVINE:

* 100 g pirine moke

* 50 g riževeh cornfleksov (zmešamo v mešalniku, da dobimo manjše koščke; lahko uporabimo tudi katere druge, ampak cornfleksi dajo testu hrustljavost)

* 20 g mletih mandljev

* 25 g kokosovega olja

* 3-4 žlice mleka (navadno ali katerokoli drugo)

* 1 žlica sladila stevia ali katero drugo zdravo sladilo

* 1 žlička esence vanilije

* 1 žlička ruma

* konica noža sode bikarbone

Nadev:

* 1,5 banane

* 250 g grškega jogurta brez maščob (lahko uporabite tudi navaden grški jogurt, ampak bo kalorična vrednost potem večja)

* 250 g lahke skute

* 2 jajci

* 1 žlica sladila stevia

* 1 žlička esence vanilije

* 1 žlica ruma

* 1 žlica praška za vanilijev puding (tudi če ga ne date bo še vedno sladica super uspela, samo tekstura bo nekoliko bolj kompaktna, če ga dodate)

* dodatna banana (opcijsko)

Preliv: (opcijsko; ni v skupni kalorični vrednosti na kos)

* črna čokolada Cavalier (količine po želji)

* banana (količine po želji)



OPIS POSTOPKA: Vse suhe sestavine zmešamo skupaj, nato dodamo mokre in z rokami zmešamo v testo (rahlo testo v obliki drobtin). Testo stresemo v okrogel pekač (premer 24 cm) obložen s peki papirjem in ga pritisnemo ob dno po celi površini (če ga je dovolj ga lahko malo pritisnete tudi ob straneh, ni pa nujno). Testo nato pečemo 8 minut na 180 stopinj. Nadev: Vse sestavine razen dodatne banane zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso. Ko je testo gotovo, nanj položimo na koščke narezano dodatno banano in čez prelijemo skutni nadev. Pečemo 60 minut na 175 stopinj in nato še 5-10 minut na 200 stopinj. Po želji dekoriramo s koščki banane in čokolado (jaz sem stopila 2 koščka čokolade Cavalier sladkane s stevio).



ČAS PRIPRAVE: 15 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Rebeka Napret


,* 100 g pirine moke ,* 50 g riževeh cornfleksov (zmešamo v mešalniku, da dobimo manjše koščke; lahko uporabimo tudi katere druge, ampak cornfleksi dajo testu hrustljavost) ,* 20 g mletih mandljev ,* 25 g kokosovega olja ,* 3-4 žlice mleka (navadno ali katerokoli drugo) ,* 1 žlica sladila stevia ali katero drugo zdravo sladilo ,* 1 žlička esence vanilije ,* 1 žlička ruma ,* konica noža sode bikarbone , Vse suhe sestavine zmešamo skupaj, nato dodamo mokre in z rokami zmešamo v testo (rahlo testo v obliki drobtin). Testo stresemo v okrogel pekač (premer 24 cm) obložen s peki papirjem in ga pritisnemo ob dno po celi površini (če ga je dovolj ga lahko malo pritisnete tudi ob straneh, ni pa nujno). Testo nato pečemo 8 minut na 180 stopinj. Nadev: Vse sestavine razen dodatne banane zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso. Ko je testo gotovo, nanj položimo na koščke narezano dodatno banano in čez prelijemo skutni nadev. Pečemo 60 minut na 175 stopinj in nato še 5-10 minut na 200 stopinj. Po želji dekoriramo s koščki banane in čokolado (jaz sem stopila 2 koščka čokolade Cavalier sladkane s stevio).
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.