Cheesecake brez greha

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:Cheescake brez greha
* 100 g pirine moke
* 50 g riževeh cornfleksov (zmešamo v mešalniku, da dobimo manjše koščke; lahko uporabimo tudi katere druge, ampak cornfleksi dajo testu hrustljavost)
* 20 g mletih mandljev
* 25 g kokosovega olja
* 3-4 žlice mleka (navadno ali katerokoli drugo)
* 1 žlica sladila stevia ali katero drugo zdravo sladilo
* 1 žlička esence vanilije
* 1 žlička ruma
* konica noža sode bikarbone
Nadev:
* 1,5 banane
* 250 g grškega jogurta brez maščob (lahko uporabite tudi navaden grški jogurt, ampak bo kalorična vrednost potem večja)
* 250 g lahke skute
* 2 jajci
* 1 žlica sladila stevia
* 1 žlička esence vanilije
* 1 žlica ruma
* 1 žlica praška za vanilijev puding (tudi če ga ne date bo še vedno sladica super uspela, samo tekstura bo nekoliko bolj kompaktna, če ga dodate)
* dodatna banana (opcijsko)
Preliv: (opcijsko; ni v skupni kalorični vrednosti na kos)
* črna čokolada Cavalier (količine po želji)
* banana (količine po želji)

OPIS POSTOPKA: Vse suhe sestavine zmešamo skupaj, nato dodamo mokre in z rokami zmešamo v testo (rahlo testo v obliki drobtin). Testo stresemo v okrogel pekač (premer 24 cm) obložen s peki papirjem in ga pritisnemo ob dno po celi površini (če ga je dovolj ga lahko malo pritisnete tudi ob straneh, ni pa nujno). Testo nato pečemo 8 minut na 180 stopinj. Nadev: Vse sestavine razen dodatne banane zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso. Ko je testo gotovo, nanj položimo na koščke narezano dodatno banano in čez prelijemo skutni nadev. Pečemo 60 minut na 175 stopinj in nato še 5-10 minut na 200 stopinj. Po želji dekoriramo s koščki banane in čokolado (jaz sem stopila 2 koščka čokolade Cavalier sladkane s stevio).

ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Rebeka Napret

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek