Carski praženec z malinovim prelivom
SESTAVINE:
* 40 g pirine moke
* 40 g bele moke
* 130 ml mleka
* 1 jajce
* 20 g eritritola
* 1/2 čajne žličke pecilnega praška
* 10 g masla
* 80 g zamrznjenih malin
* 30 g eritritola
* 1 jž limoninega soka
* 1 jž vode
* arašidovo maslo
OPIS POSTOPKA: Jajce razžvrkljam in mu prilijem mleko (katerokoli) in stopljeno maslo. Tekoči masi dodam pirino in pšenično moko, pecilni prašek in 20 g eritritola. Vse skupaj dobro premešam, da dobim gosto maso. Maso vlijem v namaščeno ponev in na srednji temperaturi pečem tako dolgo, da se praženec spodaj lepo zapeče. Nato ga obrnem in ga zapečem še z druge strani. S pomočjo lesene lopatke ga “raztrgam” na manjše koščke. Zamrznjenim malinam dodam 20 g eritritola, limonin sok in vodo in jih kuham približno 3 minute oziroma tako dolgo, da dobim gost preliv. Preliv nadevam čez praženec, čez pa obvezno dodam še žlico arašidovega masla, ki je v kombinaciji z malinami več kot odličen.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Lea Svetlin
Komentarji (0)