Budova skleda
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Budova skleda

1

SESTAVINE:
* 1 velik sladek krompir
* 1/2 brokolijeve glave 
* 1 kozarec predhodno kuhane čičerike
* 1/2 čebule
* 1 strok česna 
* 2 žlici tahinija 
* olivno olje
* sok polovice limone
* 1 žlica pirine moke 
* 1 dl sojinega jogurta (lahko tudi grškega, ovčjega oz.kar navadnega)
* 2 solatna srčka
* 4 česnjeve paradiznike 
* Začimbe: sol, poper, cimet, kurkuma, sladka paprika, peteršilj, koriander

OPIS POSTOPKA: Sladek krompir dobro operemo in osušimo, z lupino vred narežemo na podolgovate rezine in zmešamo z izdatno mešanico začimb- cimet, kurkuma, sladka paprika, sol in poper ter 2 žlicama olivnega olja. Pečemo na peki papirju, 30 minut na 180 st.
Brokolijevo glavo operemo, cvetke odrežemo in kuhamo na sopari 10 min. 

Za poenostavljene falafle zblendamo čebulo, česen in odcejeno čičeriko. Masi z žlico vmesamo začimbe: sol, poper, koriander in petersilj, žlico tahinija in žlico olivnega olja ter nekaj kapljic limoninega soka. Dobljena zmes mora biti enotna in lepljiva. Oblikujemo kroglice z rokami, po potrebi pomokamo in v pečici na žar funkciji pečemo 15 min.

Za pomako zmešamo 1 dl jogurta po izbiri z žlico tahinija, limoninim sokom in soljo. 

V skledo nato lepo naložimo solatne srčke in vse ostale pripravljene sestavine po sklopih. Jaz imam rada pomako posebej, odlicno pa se prileže tudi kot preliv, da poveže vse sestavine.
Dober tek! 

RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor
* 1 velik sladek krompir * 1/2 brokolijeve glave  * 1 kozarec predhodno kuhane čičerike * 1/2 čebule * 1 strok česna  * 2 žlici tahinija  * olivno olje * sok polovice limone * 1 žlica pirine moke  * 1 dl sojinega jogurta (lahko tudi grškega, ovčjega oz.kar navadnega) * 2 solatna srčka * 4 česnjeve paradiznike  * Začimbe: sol, poper, cimet, kurkuma, sladka paprika, peteršilj, koriander  Sladek krompir dobro operemo in osušimo, z lupino vred narežemo na podolgovate rezine in zmešamo z izdatno mešanico začimb- cimet, kurkuma, sladka paprika, sol in poper ter 2 žlicama olivnega olja. Pečemo na peki papirju, 30 minut na 180 st. Brokolijevo glavo operemo, cvetke odrežemo in kuhamo na sopari 10 min.  Za poenostavljene falafle zblendamo čebulo, česen in odcejeno čičeriko. Masi z žlico vmesamo začimbe: sol, poper, koriander in petersilj, žlico tahinija in žlico olivnega olja ter nekaj kapljic limoninega soka. Dobljena zmes mora biti enotna in lepljiva. Oblikujemo kroglice z rokami, po potrebi pomokamo in v pečici na žar funkciji pečemo 15 min. Za pomako zmešamo 1 dl jogurta po izbiri z žlico tahinija, limoninim sokom in soljo.  V skledo nato lepo naložimo solatne srčke in vse ostale pripravljene sestavine po sklopih. Jaz imam rada pomako posebej, odlicno pa se prileže tudi kot preliv, da poveže vse sestavine. Dober tek! 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Anton Špolar

Odličen recept tudi za nas "over 60" !✅