Bučno pomarančna pita za noč čarovnic

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:Bučno pomarančna pita za noč čarovnic12
Za krhko testo:
* 15 dag pšenične bele moke
* 5 dag pirine polnozrnate moke
* 1 žlica konopljine moke (po želji)
* 15 dag masla 
* 2 žlice kokosovega sladkorja
Nadev:
* 2 žlici kisle smetane
* 2-3 jajca
* kokosov sladkor po okusu
* 1 manjša buča
* 1 pomarančaBučno pomarančna pita za noč čarovnic0
* svež ingver
* 1 žlica škroba
* 2 žlici polnozrnate pirine moke


OPIS POSTOPKA: Iz sestavin zamesimo testo, po želji lahko dodamo še eno jajce. Testo pustimo počivati v hladilniku vsaj pol ure, ga razvaljamo in pečemo v pečici slabih 10 minut na 180 stopinj. Del testa si prihranimo za kasneje. Bučo, narezano na koščke, dušimo skupaj s pomarančo in naribanim ingverjem. Ko se zmehča, vse skupaj zmiksamo. Jaz sem dobila približno 600 g buče s pomarančo.


Posebej zmiksamo jajca, sladkor in kislo smetano, dodamo malo ohlajeno bučo ter škrob in moko. Bučno pomarančna pita za noč čarovnic11Prelijemo po testu in pečemo 20 minut. Po 20ih minutah spet vzamemo iz pečice in nanj podevamo piškotke, oblikovane v obliko buče in vrnemo v pečico še za približno 20 minut, oz. tako dolgo, da je pita pečena.


Po želji okrasimo še s čokolado - buči narišemo obraz. Pečeno pito dobro ohladimo, preden jo razrežemo. Pita je ravno prav sladka, lepo se okusita ingver in pomaranča, ki ji še izpopolnita okus. Je pa "posebnega" okusa. Kdor nima rad buč, mu verjetno tudi tale pita ne bo najljubša.


RECEPT PRIPRAVILA: Anja Mikek

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek