Bučni puding
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bučni puding

SESTAVINE:
* 300 g buče (maslenke ali hokaide)
* 2 žlici javorjevega sirupa
* 2 žlički kokosovega olja
* 1/4 žličke vanilije
* 1/4 žličke cimeta
* 1/4 žličke ingverja
* 1/4 žličke klinčkov
* 1/4 žličke muškatnega oreščka
* kokosova krema za stepanje
* ščepec soli
* vegansko mleko
* čokolada, za posip

OPIS POSTOPKA: Pečico prižgi na 170 °C. Bučo prereži na pol in jo izdolbi. Postavi jo na pekač in peci okoli 40-60 minut. Pečeno bučo popolnoma ohladi. Odstrani skorjo in bučo spasiraj v multipraktiku. Dodaj javorjev sirup, polovico tetrapaka kokosove smetane za stepanje, kokosovo olje, sol in začimbe. Dobro zmešaj. Maso prestavi v kozarčke. Postavi jih v hladilnik za vsaj 30 minut. Preostalo kokosovo smetano stepi in jo dodaj na bučni puding. Okrasi z naribano čokolado.

ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVIL:
 Gašper Plankar
* 300 g buče (maslenke ali hokaide)* 2 žlici javorjevega sirupa * 2 žlički kokosovega olja* 1/4 žličke vanilije * 1/4 žličke cimeta* 1/4 žličke ingverja* 1/4 žličke klinčkov* 1/4 žličke muškatnega oreščka* kokosova krema za stepanje* ščepec soli* vegansko mleko* čokolada, za posip
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.