Bučna juha
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bučna juha

SESTAVINE:
* 1 hokaido buča
* 1 velika čebula
* 1 paradižnik
* mleko
* olivno olje
* začimbe (sol, poper, sladka paprika)

OPIS POSTOPKA: Hokaido bučo in paradižnik razrežemo na koščke in postavimo na peki papir. Pokapamo z olivnim oljem in pečemo približno 15 minut na 180 °C. Ta čas sesekljamo čebulo in jo popražimo na olivnem olju do zlato rjave barve. Ko je buča pečena jo zmiksamo s paličnim mešalnikom in za lažje mešanje dodamo malo vode in mleka. Zmes zlijemo k praženi čebuli in zopet dodamo malo vode oziroma mleka. Po okusu solimo in dodamo še poljubne začimbe. Odlično se poda poper, peteršilj in sladka paprika. Po želji postrežemo s kislo smetano.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič 

* 1 hokaido buča * 1 velika čebula * 1 paradižnik * mleko * olivno olje * začimbe (sol, poper, sladka paprika) Hokaido bučo in paradižnik razrežemo na koščke in postavimo na peki papir. Pokapamo z olivnim oljem in pečemo približno 15 minut na 180 °C. Ta čas sesekljamo čebulo in jo popražimo na olivnem olju do zlato rjave barve. Ko je buča pečena jo zmiksamo s paličnim mešalnikom in za lažje mešanje dodamo malo vode in mleka. Zmes zlijemo k praženi čebuli in zopet dodamo malo vode oziroma mleka. Po okusu solimo in dodamo še poljubne začimbe. Odlično se poda poper, peteršilj in sladka paprika. Po želji postrežemo s kislo smetano.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.