Bučna juha iz pečice

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Za 2 osebi
* 1 manjša hokaido buča 
* 1 glava česna 
* muškatni orešček 
* kurkuma 
* poper  in sol
* kisla smetana 
* bučno olje 

OPIS POSTOPKA:
 Bučo prepolovimo in odstranimo semena. Polovici obrnemo navzgor in jih položimo v pekač. Dodamo tudi celo glavo česna, ki smo jo prej samo razpolovili (po "ekvatorju" ) . Pokapljamo z olivnim oljem. Bučo in česen pečemo kakšne pol ure na 200°C (zgornji in spodnji grelec). Ko je buč pečena, jo z žlici izdolbemo. V visoko skledo za palični mešalec damo bučni pire in iztisnjen česen brez olupa. Dodamo sol, poper, muškatni orešček in kurkumo po okusu, ter prelijemo s cca. pol litra vrele vode. S paličnim mešalcem spasiramo. Juho postrežemo z žlico kisle smetane in s par kapljicami bučnega olja. 

ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek