Bučna Halloween torta

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 350 g očiščene in narezane hokaido buče
* 2 žlici olivnega olja
* 250 g mascarpone sira
* 70 g agavinega sirupa
* 100 g pšenične gladke moke
* 3 jajca
* 3 jedilne žlice kokosovega olja
* 3 jedilne žlice rožiča v prahu
* pol vrečke pecilnega praška / 7 g
* 2 dl mleka
* 2 jedilni žlici agavinega sirupa
* 20 g čokolade

OPIS POSTOPKA: Bučo damo v pekač in premešamo z olivnim oljem. Pečemo na 180 stopinjah Celzija, dokler se buča čisto ne zmehča (nekje 30 minut). Pustimo, da se ohladi, nato jo z 1 dl vode skupaj zblendamo v gladek pire. Za pripravo biskvita damo v skledo moko, pecilni prašek in rožič v prahu ter premešamo. V drugo posodo damo jajca, kokosovo olje ter premešamo, nato vlijemo k moki ter premešamo. Dobimo bolj gosto zmes, ki jo s pomočjo žlice vlijemo v okrogel pekač premera 18 cm. Pečemo za 20 minut v pečici na 180 stopinj Celzija, da se biskvit speče. Nato ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi. Biskvit na sredini prerežemo na pol, da dobimo 2 kroga. (lahko tudi odrežemo del vrha, ki se je preveč dvignil.
Bučno kremo pripravimo tako, da skupaj zmešamo mascarpone sir, 70 gramov agave sirupa in pire od buče. V skodelico damo mleko in 2 žlici agave sirupa ter premešamo in s polovico navlažimo spodnji del biskvita. Na biskvit nato razporedimo pol kreme, vendar ne čisto do roba, nato gor položimo drug del biskvita in ga nežno pritisnemo na kremo, da se ta malo razleze in biskvit lepo usede. S preostalo tekočino navlažimo biskvit. Nato ga premažemo s preostalo kremo in čim bolj izravnamo. Stopimo čokolado in z njo na kremo narišemo obraz Halloween buče. (čokolado lahko damo v kot kuhinjske vrečke in ji odrežemo kot, da dobimo tanko brizgalno vrečko) Torto postavimo v hladilnik za par ur in jo nato postrežemo. 

ČAS PRIPRAVE: 1 ura, 10 minut + hlajenje 
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - TasTasty

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek