Bučkini rezanci s paradižnikovo omako
Za eno osebo potrebujemo 1-2 bučki; odvisno od velikosti le teh in seveda od tega, koliko je oseba lačna ;) Bučke operemo nato pa jih z lupilcem krompirja »nalupimo« kolikor se jih olupiti da. Jaz se tega lotim tako, da ima vsaka rezinica na robu »malo zelenega«, saj tako ostanejo rezanci bolj kompaktni.
SESTAVINE:
* 200 g rezancev
* 5 velikih šampinjonov, narezanih na četrtine
* Ostanki bučk od rezancev
* 100ml paradižnikove mezge
* Listki sveže bazilike
* 2 stroka česna
* 3 cm pora
* Nekaj malih »drevesc« brokolija
* Mala žlička kokosovega olja/masla
* Sol po okusu
OPIS POSTOPKA: Na kokosovem olju popražimo nasekljan česen in na kolobarčke narezan por. Temu dodamo šampinjone, bučke in brokoli ter pokrijemo s pokrovko, da se zelenjava poduši. Vmes po potrebi dodamo malo vode, da se zelenjava hitreje skuha. Ko je zelenjava pripravljena jo zalijemo s paradižnikovo mezgo, jo solimo po okusu ter dodamo še narezane listke sveže bazilike. Odkrito pokuhamo še toliko časa, da dosežemo željeno gostoto omake – dlje kot pustimo, bolj gosta bo omaka. Ko je omaka pripravljena in začinjena po vašem okusu jo damo na krožnik, na ostankih, ki so v ponvi pa še na hitro popražimo naše rezance, le toliko, da se segrejejo in se malo navzemajo čudovitih okusov omakice.
RECEPT PRIPRAVILA: Ksenija Zupanc
Komentarji (0)