Bučkini rezanci s paradižnikovo omako
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bučkini rezanci s paradižnikovo omako

Za eno osebo potrebujemo 1-2 bučki; odvisno od velikosti le teh in seveda od tega, koliko je oseba lačna ;) Bučke operemo nato pa jih z lupilcem krompirja »nalupimo« kolikor se jih olupiti da. Jaz se tega lotim tako, da ima vsaka rezinica na robu »malo zelenega«, saj tako ostanejo rezanci bolj kompaktni.



SESTAVINE:

* 200 g rezancev

* 5 velikih šampinjonov, narezanih na četrtine

* Ostanki bučk od rezancev

* 100ml paradižnikove mezge

* Listki sveže bazilike

* 2 stroka česna

* 3 cm pora

* Nekaj malih »drevesc« brokolija

* Mala žlička kokosovega olja/masla

* Sol po okusu



OPIS POSTOPKA: Na kokosovem olju popražimo nasekljan česen in na kolobarčke narezan por. Temu dodamo šampinjone, bučke in brokoli ter pokrijemo s pokrovko, da se zelenjava poduši. Vmes po potrebi dodamo malo vode, da se zelenjava hitreje skuha. Ko je zelenjava pripravljena jo zalijemo s paradižnikovo mezgo, jo solimo po okusu ter dodamo še narezane listke sveže bazilike. Odkrito pokuhamo še toliko časa, da dosežemo željeno gostoto omake – dlje kot pustimo, bolj gosta bo omaka. Ko je omaka pripravljena in začinjena po vašem okusu jo damo na krožnik, na ostankih, ki so v ponvi pa še na hitro popražimo naše rezance, le toliko, da se segrejejo in se malo navzemajo čudovitih okusov omakice.

RECEPT PRIPRAVILA: Ksenija Zupanc 


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.