Bučkini polpeti

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.5)
Št. ocen: 15

Bučkini polpeti so primerni za vse ljubitelje bučk. So preprosti za pripravo in jih lahko jemo kot prilogo k mesnim jedem ali samostojno.

SESTAVINE:        Bučkini polpeti
* 500 g zelenih bučk
* 1 srednje velika čebula
* 1 strok česna
* malo naribanega sira
* 2 jajce
* 100 g pirinih kosmičev
* drobtine
* svež peteršilj
* himalajska sol
poper

POSTOPEK PRIPRAVE: Bučke naribamo in posolimo. Pustimo jih stati 5 minut, da spustijo vodo in jih odcedimo. Bučkam dodamo nasekljano čebulo in česen, sir, jajci, peteršilj, poper. Z rokami dobro premešamo. Dodamo kosmiče in po potrebi še drobtine, toliko da masa ni premokra. Pustimo stati 10 - 15 minut. Pečico ogrejemo na 200°C. Z roko oblikujemo ploščate polpete in jih zlagamo na pekač. Pečemo jih cca. 20 - 30 minut oz. da lepo porumenijo.

ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA:
Malinca Andreja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek