Bučkine palačinke z jogurtovo omako
Preproste in okusne palačinke z dodano svežino bučke. Primerne za tople poletne dni.
SESTAVINE:
* 1 manjša bučka
* 1 jajce
* 100 ml mleka
* 60 g moke
* 1 čž pecilnega praška
* sol po okusu
* oljčno olje (za peko)
Omaka:
* 2 jž jogurta
* 1 čž majoneze
* 1 čž gorčice
* 1 čž oljčnega olja
* 1 čž mešanih semen
* sol po okusu
OPIS POSTOPKA: Navedene sestavine zadostujejo za eno osebo. Bučko naribam in jo posolim, da spusti vodo. Medtem ko čakam na bučko, pripravim maso za palačinke. Jajce razžvrkljam, dodam mleko, moko, sol in pecilni prašek, dobro premešam in na koncu v maso dodam še dobro odcejeno bučko. Palačinke spečem na oljčnem olju. Za omako skupaj zmešam jogurt, majonezo in gorčico, dodam sol in po vrhu oljčno olje in mešana semena.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Lea Svetlin
Komentarji (0)