VIDEO: Bučkina omaka
Lahka bučkina omaka je hitro pripravljena. Odlična je v družbi njokov, lahko tudi testenin.
SESTAVINE:
* 1 velika bučka
* polovica čebule
* 2 stroka česna
* 100 ml kisle smetane
* kokosovo olje
* sol in poper Kotanyi
* svež ali suh peteršilj Kotanyi
OPIS POSTOPKA:
1. Bučko speremo in naribamo. Naribano bučko posolimo in pustimo, da spusti vodo.
2. Nasekljamo polovico čebule in česen.
3. V ponvi segrejemo kokosovo olje in prepražimo čebulo.
4. Prepraženi čebuli dodamo ožete bučke, premešamo.
5. V ponev dodamo še česen, poper in po potrebi sol.
6. Zalijemo z vodo (približno 1dcl).
7. Bučke na zmernem ognju pokuhamo, na koncu dodamo še kislo smetano in peteršilj, premešamo in prelijemo po kuhanih njokih (mi smo izbrali Mlinotestove pirine njoke).
9. Za popoln obrok jo postrezi z naravno energijsko pijačo Malinca, ki te prijetno osveži in napolni z novo energijo.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Ina
Vse razen soka MalincaMelita Janša
Super.