Bučkin kolač
SESTAVINE:
* 1 bučka (190 g)
* 1/2 žličke soli 125 g javorjevega sirupa
* 2 jajci
* 70 g stopljenega kokosovega olja
* 2 žlički vanilijevega ekstrakta
* 255 g pirine moke
* 1 žlička sode bikarbone
* 1.5 žlice cimeta
* 1/4 žličke muškatnega oreščka
* 80-100 g nasekljane temne čokolade ali čokoladnih kapljic
OPIS POSTOPKA: Bučko naribaj v posodo in posoli, da spusti vodo. Pečico segrej na 160°C in pekač v velikosti 20 x 10 cm obloži s peki papirjem. V posodo z bučko dodaj jajca, javorjev sirup, kokosovo olje (naj ni vroče) in vaniljev ekstrakt, dobro premešaj. V drugi posodi zmešaj pirino moko, sodo bikarbono, cimet, muškatni orešček in nato dodaj k bučki. Dodaj še čokoladne koščke in vse skupaj premešaj, da se vse sestavine dobro povežejo. Maso vlij v pekač in peci 50-60 minut oz. dokler zobotrebec vstavljen v sredino pečene mase ne pride ven čist brez mokre mase. Poskusi kolač tudi namazan z mandljevim maslom.
ČAS PRIPRAVE: 70 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)