Brezglutenska borovničeva pita z maskarponejevo kremo

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:  
*350 g brezglutenske moke
*2 žlici kokosovega sladkorja
*ščepec soli
*225 g masla
*100-120 ml vode
*125 g maskarponeja
*200 ml sladke smetane
*4 žlice kokosovega sladkorja
*300 g borovnic
 
OPIS POSTOPKA: Zmešajte (v mešalniku) moko s sladkorjem, soljo in maslom. Med mešanjem počasi dodajajte vodo. Ko je zmes kompaktna prenehajte z mešanjem in z rokami oblikujte kepo testa, ki jo zavijete v plastično folijo in postavite v hladilnik za 1 uro.

Položite testo v pekač za pito. Lahko ga razvaljate, ali ga s prsti enakomerno razporedite po dnu pekača.

Pecite 60 min na 180 stopinj.

Stepite sladko kremo in ji počasi dodajajte maskarpone. Namažite pečeno pito s kremo in po vrhu potresite borovnice.

RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek