Breskovi cmoki brez glutena

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 450 g krompirja 
* sol 
* 1 jajce 
* 180 g kisle smetane 
* 190 g brezglutenske moke 
* 8 koščkov breskve 
Za omako:
* 3 breskve,
* 200 ml vode,
* 1 žlica sladkorja (lahko eritritol ali kokosov sladkor) 
* cimet za dekoracijo

OPIS POSTOPKA:
 V slani vodi skuhajte krompir. Ko je kuhan ga olupite in pretlačite. Dodajte jajce in kislo smetano ter dobro premešajte. Nato dodajte moko ter začnite gnesti testo. Nekaj moke prihranite za oblikovanje cmokov. Dodajajte jo toliko časa, dokler ne oblikujete kepe testa, ki se ne lepi vaših prstov ali pa posode. Testo razdelite na 8 enako velikih krogov v katere zavijete po en košček breskve in oblikujte cmoke. Kuhajte jih 15-20 min, v slani vodi. Za omako skuhajte (10 min) zrezane breskve s sladkorjem in vodo. Postrezite z omako in cimetom.

ČAS PRIPRAVE:
 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek