Breskova veganska presna torta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Breskova veganska presna torta

SESTAVINE:

Podlaga:

* 4 JŽ datljeve kreme (Eno skodelico datljev za 8 do 12 ur namočiš, tako da voda ravno prekrije vse datlje. Naslednji dan vse skupaj zmiksaš s paličnim mešalnikom, 4 JŽ porabiš za testo, preostalo pa prihraniš za kremo.),

* 1 skodelica indijskih oreškov,

* ½ skodelice mandljev,

* 3 JŽ agavinega sirupa, (ali javorjev sirup)

* 2 JŽ kakava v prahu

* 2 JŽ stopljene kokosove maščobe,

* ščep soli.


Za kremo:

* 2 skodelici olupljenih in na koščke narezanih zrelih breskev,

* 1 skodelica 8 do 12 ur namočenih indijskih oreškov,

* preostala datljeva pasta zmiksanih datljev od količine za podlago

* 50 ml agavinega sirupa (ali javorjev sirup)

* 1/2 čž burbonske vanilije v prahu ( ali 1 strok postrgane burbonske sveže vanilije)

* 1/2 čž cimeta,

* ščep soli,

* 1 JŽ stisnjenega soka limete,

* 100 ml kokosovega olja.



OPIS POSTOPKA:

PODLAGA: Vse sestavine v multipraktiku zmiksaš (kokosovo olje dodaš nazadnje) v čim bolj gladko maso, ki jo s pomočjo lopatke poravnaš v modelu (18 cm premera) in daš v hladilnik. Naprej pripraviš podlago, jo razporediš v tortni obod in daš v hladilnik.

KREMA: Postopoma vse sestavine za kremo zmiksaš v multipraktiku, kokosovo olje dodaš nazadnje. Kremo vliješ v obod in daš v hladilnik. Torta naj stoji čez noč oz. dovolj časa, da se fino strdi. V primeru, da so breskve zelo sočne, je potrebno količino breskev zmanjšati, da se krema lepo strdi v hladilniku.



ČAS PRIPRAVE: 2 uri

RECEPT PRIPRAVILA: Vojka Jurič


, PODLAGA: Vse sestavine v multipraktiku zmiksaš (kokosovo olje dodaš nazadnje) v čim bolj gladko maso, ki jo s pomočjo lopatke poravnaš v modelu (18 cm premera) in daš v hladilnik. Naprej pripraviš podlago, jo razporediš v tortni obod in daš v hladilnik. KREMA: Postopoma vse sestavine za kremo zmiksaš v multipraktiku, kokosovo olje dodaš nazadnje. Kremo vliješ v obod in daš v hladilnik. Torta naj stoji čez noč oz. dovolj časa, da se fino strdi. V primeru, da so breskve zelo sočne, je potrebno količino breskev zmanjšati, da se krema lepo strdi v hladilniku.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.