Brancin s sladkim krompirjem

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE (za 2 osebi): 
Riba:
* 1 velik brancin, ki ga filiramo ali 2 kosa že filiranega brancina
* 1 žlica parmezana
* 1 žlica polnozrnatih drobtin
* ščepec rožmarina
* strok česna
* 4 žlice olivnega olja
Priloga:
* 1 velik sladek krompir
* 1 korenček 
* nekaj koščkov čebule
* ščepec himalajske soli

OPIS POSTOPKA: 
Riba: Nariban parmezan, drobtine in rožmarin zmešamo skupaj. V tej mešanici paniramo file brancina, ki ga nato popečemo na segretem olivnem olju v katerega smo predhodno dodali nasekljan strok česna. Sprva popečemo na strani, kjer je koža in nato še na drugi strani.

Priloga: Segrejemo pečico na 175 stopinj. Korenček in sladek krompir olupimo in ga narežemo na tanke cekinčke. Pekač obložimo s peki papirjem, nanj položimo narezan sladek krompir, korenček in čebulo. Pečemo cca 20 minut – odvisno od pečice. 

ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Nastja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek