Božični vanilijevi rogljički
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Božični vanilijevi rogljički

SESTAVINE: 
* 150 g mandljeve moke oz. fino mletih mandljev
* 70 g masla
* 100 g mletih mandljev
* 2 jajci
* 120 g eritritola
* 1 čž pecilnega praška
* 1 merica vanilijevih 100% naravnih beljakovin v prahu (Golden TREE)
* 1 vanilijev strok
* eritritol v prahu po želji

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180°C in pekač obložimo s peki papirjem. Maslo malo segrejemo, saj ga bomo tako lažje dodali masi za rogljičke. Pecilni prašek zmešamo z mandljevo moko oz. fino mletimi mandlji, da se pecilni prašek lepo razporedi. Nato dodamo maslo, mlete mandlje, eritritol in beljakovine v prahu. Na koncu dodamo še 2 jajci in sredico vanilijevega stroka, ki smo jo izdolbli z nožem. Maso dobro pregnetemo, da se vse sestavine med seboj premešajo. Masa mora biti ravno prav vlažna in ne preveč suha. Če je masa preveč vlažna, lahko dodate še malo moke ali pa dodate še eno jajce oz. malo masla, če je masa preveč suha. Nato oblikujemo rogljičke. Priporočam, da oblikujete malo večje rogljičke, saj je masa bolj občutljiva kot tista pri običajnih rogljičkih. V primeru, da se Vam bodo rogljički lomili, oblikujte svaljek, ga položite na pekač ter upognite. Med rogljički naj bo nekaj prostora, saj bodo še nekoliko zrasli. Rogljičke pečemo nekje 8-12 Min do želene barve. Ko so rogljički pečeni, jih pustite, da se ohladijo kar na pekaču, saj so zelo krhki. Ko so se rogljički ohladili, jih prestavite in po želji posujte s eritritol.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVIL: Ekipa Popolne Postave

  * 150 g mandljeve moke oz. fino mletih mandljev * 70 g masla * 100 g mletih mandljev * 2 jajci * 120 g eritritola * 1 čž pecilnega praška * 1 merica vanilijevih 100% naravnih beljakovin v prahu (Golden TREE) * 1 vanilijev strok * eritritol v prahu po želji Pečico segrejemo na 180°C in pekač obložimo s peki papirjem. Maslo malo segrejemo, saj ga bomo tako lažje dodali masi za rogljičke. Pecilni prašek zmešamo z mandljevo moko oz. fino mletimi mandlji, da se pecilni prašek lepo razporedi. Nato dodamo maslo, mlete mandlje, eritritol in beljakovine v prahu. Na koncu dodamo še 2 jajci in sredico vanilijevega stroka, ki smo jo izdolbli z nožem. Maso dobro pregnetemo, da se vse sestavine med seboj premešajo. Masa mora biti ravno prav vlažna in ne preveč suha. Če je masa preveč vlažna, lahko dodate še malo moke ali pa dodate še eno jajce oz. malo masla, če je masa preveč suha. Nato oblikujemo rogljičke. Priporočam, da oblikujete malo večje rogljičke, saj je masa bolj občutljiva kot tista pri običajnih rogljičkih. V primeru, da se Vam bodo rogljički lomili, oblikujte svaljek, ga položite na pekač ter upognite. Med rogljički naj bo nekaj prostora, saj bodo še nekoliko zrasli. Rogljičke pečemo nekje 8-12 Min do želene barve. Ko so rogljički pečeni, jih pustite, da se ohladijo kar na pekaču, saj so zelo krhki. Ko so se rogljički ohladili, jih prestavite in po želji posujte s eritritol.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.